Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Як вибрати лінолеум

12.12.2012

Лінолеум, як підлогове покриття, завжди буде користуватися попитом, це зумовлено його високою експлуатаційною якістю та доступною ціною.

Лінолеум в залежності від зв’язуючого матеріалу розділяють на натуральний та лінолеум ПВХ (полівінілхлорид). Натуральний лінолеум має у своєму складі переважно натуральні компоненти: льняне або соєве масло, деревну муку або вапняк. Він може бути без основним та з основою з нетканого матеріалу або тканини з натуральними волокнами.

Лінолеум ПВХ випускають на спіненій, тканинній, нетканій теплозвукоізоляційних основах або без основи, одношаровий, а також багатошаровий. Такий лінолеум має доступну ціну, він м’який, гнучкий, не тріскається, не дряпається.

Лінолеум без основи – це одношарове полотно (1,2-1,6 мм), на яке малюнок наноситься по всій товщині. Такий лінолеум порівняно дешевий та більш підходить для кімнат с підвищеним рівнем вологості та забруднення, таких як кухні та ванні кімнати. Термін служби не дуже великий – 7 років, але якщо нанести спеціальний захисний шар, що збільшує його стійкість до стирання, то його термін служби збільшиться.

Лінолеум на спіненій основі виготовляють товщиною 2-3,5 мм. Він має складну багатошарову конструкцію, термін використання до 10 років. Такий лінолеум також добре застосовувати в приміщеннях підвищеної забрудненості і де необхідно часте вологе прибирання (передпокої, кухні, санвузли).

Лінолеум на теплій основі містить полімерний шар товщиною 1,5 мм, який наклеюється на основу з натурального або синтетичного джуту чи волоку.

Таким чином, товщина покриття може досягати 5 мм. Такий лінолеум добре зберігає тепло, досить м’який і водночас пружний. Призначений для будь-яких житлових кімнат з низькою вологістю. При укладці такого лінолеуму, необхідно враховувати, що під час експлуатації він трохи розширюється (це відбувається внаслідок утоптування), тому необхідно залишити невеликий проміжок в 0,5 см між стіною та покриттям.

При виборі лінолеуму звертайте увагу на найбільш важливі технічні характеристики покриття: опір до стирання (зношування) і вдавлення, водостійкість, горючість, щільність, тепло-і звукоізоляційні властивості, а також колірні показники. Верхній шар лінолеуму визначає стійкість до зношування, а тепло-і звукоізоляція залежить від спіненого шару. Лінолеум завтовшки більше 2,5 мм можна застосовувати для згладжування дефектів підлоги, тріщин або нерівностей. Якщо Ви хочете, щоб лінолеум служив Вам максимально довго, можна звернути увагу не тільки на побутовий лінолеум, але і на комерційний. Правильний вибір – це співвідношення ціни та якості, які вам більш за все підійдуть в залежності від призначення приміщення.

Наприкінці хочеться відзначити, що де б Ви не купували лінолеум, обов'язково вимагайте надати сертифікат. Також необхідно перевірити якість покриття візуально, розкотавши рулон і переконавшись, що немає ніде бугрів і розшарувань.

Повернутися до списку