Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Керамічна плитка для кухні

29.11.2012
Керамічна плитка є практичним і надійним облицювальним матеріалом. Вона відрізняється міцністю, довговічністю, екологічністю і за нею легко доглядати. Ось тому вона так популярна при оздоблюванні кухні.

Сьогодні пропонується величезний вибір керамічної плитки для кухні - настінна, для підлоги, бордюри декоративні, панно і вставки. Розмір плитки може варіюватися від невеликих квадратиків зі сторонами в 2,5 см (мозаїчна) до величезних зі стороною в метр і навіть більше. Традиційними розмірами вважаються плитки, що мають сторони в 20 і 30 см.

Різноманітні колекції, що відрізняються за кольором, відтінком, прикрашені візерунками або малюнками. Бордюри добре грають роль поділяючих ліній, згладжують перехід від однієї плитці до іншої, відрізняється за кольором, служать гарними плінтусами або оточують окремо взяті предмети інтер'єру. Якщо колір плитки для стін береться однотонний, то красиво виглядають вставки декоративних пано з різними зображеннями ягід і фруктів, сільських мотивів, рослин і тварин. На стінах кухні будуть оригінально виглядати функціональні вставки у вигляді поличок, гачків або дзеркал.

Керамічною плиткою можна викласти всі стіни або тільки робочу зону (що отримала назву фартух), підлогу і навіть стільницю.

Для підлоги вибирають тверду, міцну, вологостійкку плитку, тобто вона повинна мати низьку гігроскопічність (щільну, а не пористу структуру) і високу зносостійкість. Крім цього, обов'язкова умова для підлогової плитки - це нерівна, рельєфна поверхня, тобто не слизька. Вона складніша в прибиранні, проте безпечніше.

Для стін вибирати особливо міцний матеріал кахелю не обов'язково, тому що він не буде нести механічне навантаження. Низький рівень водопоглинання і гладка поверхня плитки в цьому випадку буде доречніше. Довго служить, красиво виглядає і легко миється, все, що потрібно для кожної господині.
  
Якщо викладати всі стіни, то цікаво підібрати кілька відтінків, щоб розмежувати певні зони. Наприклад, виділити зону робочу і зону їдальні. Пропозицій безліч, вибирайте, що більше до душі.

Якісне укладання відіграє велику роль у довговічній і приємній для очей експлуатації плитки на кухні. І не важливо, купуєте ви шикарну дорогу або простеньку плитку, вони будуть виглядати тільки тоді, коли укладенні якісно, рівно і охайно. І якщо плитка, до того ж, отримує своєчасний і правильний догляд, то вона буде вас радувати довгі роки.


Повернутися до списку