Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Керамічна плитка в дизайні ванної кімнати

18.02.2013

Якщо ви бажаєте перетворити ванну кімнату і створити справжню досконалість, де будете не тільки занурюватися в теплі води вашої ванни і знімати втому після напруженого дня, але і з задоволенням представляти своїм друзям плоди вашої творчості - створення ще одного ідеального куточку в квартирі або будинку.

Для цього необхідно лише подивитись на планування ванної кімнати свіжим поглядом, і вона заграє у вашій уяві новими кольорами і формами. Це тільки на перший погляд обробка підлоги і стін у ванній керамічною плиткою здасться чимось досить ординарним і не складним заняттям, для якого необхідна певна сума грошей, а далі дизайнери та майстер - плиточник зроблять все в кращому вигляді.

Однак на практиці часто виявляється, що варіантів укладання керамічної плитки, як і її стильового виконання, просто величезна кількість і не факт, що дизайн - студія запропонує найбільш підходящий для вас. Без багатьох самостійних рішень, які приймає замовник, тут не обійтися. Завданням дизайнерів буде зібрати всі ваші побажання і створити завершений стиль, застосувавши свої професійні навички.

Дуже часто замовник не знає, в якому стилі буде найліпше виглядати ванна кімната. Допомогти прийняти правильне рішення покликані різні каталоги, які випускають виробники керамічної плитки. У них розміщені фотографії або 3D моделі ванних кімнат із застосуванням тієї або іншої керамічної плитки і фризів.

Не заглиблюючись в різноманіття пропозицій і варіантів дизайну ванних кімнат, які пропонують виробники, дизайн - студії, інтернет - каталоги та інші джерела фотографій і зображень, розглянемо різні стилі, які найбільш популярні при формуванні дизайну ванної кімнати.

Вічна класика

Традиційний або класичний варіант оздоблення керамічною плиткою в дизайні ванної кімнати розділяє стіни на горизонтальні зони, розмежовані бордюром:

Першу - більш темну і розташовану внизу.

Другу - світлу, розташовану вгорі.

Такий варіант відмінно підійде прихильникам класики і традицій, однак і його можна урізноманітнити, помінявши тональності місцями або розділивши бордюром не верхню і нижню частину, а, наприклад, праву і ліву. Відомий малюнок з плитки, розташованої в шаховому порядку, теж можна обіграти, ромбічний орнамент на стіні додасть ванній кімнаті незвичності і шарму.

Також не варто забувати про одиночні плитки, вони створюють яскраву контрастну пляму, розбавляючи навіть найбільш консервативний інтер'єр ванної кімнати.

Ближче до природи

Кахель - це один з найбільш екологічних матеріалів, дизайнери люблять використовувати для декору кахельні плитки з імітацією поверхонь різних текстур. Це текстиль, камінь і навіть метал, таким чином можна розбавити одноманітну поверхню стін і надати ванній кімнаті естетику екологічності, яка особливо популярна в даний час.

Мозаїка

Керамічна мозаїка за своїми властивостями збігається із звичайною керамічною плиткою. Її відрізняє велика різноманітність забарвлень, форм і інших варіацій. Можна підібрати матову, блискучу або прозору поверхню керамічної мозаїки для ванної кімнати. Вона також може імітувати безліч поверхонь, тому варіантів використання мозаїки дуже багато.

Фотоплитка для ванної

Фотоплитка - це керамічна плитка, на яку нанесена фотографія або якесь зображення, малюнок і т.д. Це можуть бути плитки з однаковим малюнком, комплекс керамічного фотопанно або фотозображення. Особлива популярність фотоплитки в даний час обумовлена тим, що вона надає можливість проявляти унікальну фантазію і створювати дійсно неповторний дизайн ванної. Даний матеріал дозволяє створити загальний настрій і розмістити на стінах улюблені фотографії або малюнки.

Також для створення гарного дизайну ванної кімнати, можна використовувати керамограніт, скляні блоки і кахельну плитку з малюнками ручної роботи.

Повернутися до списку