Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Міжкімнатні двері: вибираємо колір

11.02.2013

Міжкімнатні двері, що забезпечують поділ простору, також можуть бути основним стильовим акцентом, деталлю інтер'єру, яка здатна створювати настрій.

Вибір кольору міжкімнатних дверей з цієї точки зору - не така вже проста задача. Адже необхідно враховувати масу деталей: фактуру, матеріал, наявність або відсутність на двері візерунків, відтінки кольору, які мають підлога, стіни і стеля, а також загальний стиль приміщення, стиль оформлення в будинку або квартирі інших дверних прорізів та інше. Давайте детальніше розглянемо кожен нюанс.

Двері + підлога

Найчастіше, саме матеріал і колір покриття для підлоги відіграє вирішальну роль при виборі кольору міжкімнатних дверей. Наприклад, дизайнери радять віддати перевагу дереву такого ж відтінку в тому випадку, якщо підлога дерев'яна. Але ж двері розділяють два приміщення, і в різних кімнатах покриття для підлоги можуть значно відрізнятися. Як вчинити в цьому випадку? Дуже просто - вибрати третій відтінок, який буде добре поєднуватися з кожним з покриттів для підлоги. А в додаток, в декор кожної з кімнат треба внести штрихи відповідного кольору.

Також колір міжкімнатних дверей впливає на відчуття простору. Якщо хочете візуально розширити межі кімнати, вибирайте двері на тон світліше покриття для підлоги. Це добре працює в спальнях, кухнях і передпокоях. Більш темного відтінку двері, ніж інші поверхні в кімнаті, здатні, навпаки, візуально звужувати простір, чітко його розділяючи. Це буде кращим рішенням, коли потрібно відокремити повну світла столову або дитячу від робочого кабінету.

Двері + стіни

Вміло підібрати двері, також що гармонує зі стінами - це одне з найбільш складних завдань. Колір покриття для підлоги в суміжних приміщеннях ще може бути однаковим, а от однотонні стіни вкрай рідко зустрічаються. Найчастіше власники квартир і будинків розділяють простір, використовуючи колір для стін залежно від призначення, яке виконує приміщення.

Як поступити в цій ситуації? Найбільш вдалим рішенням, як вважають дизайнери, буде встановлення по всьому будинку міжкімнатних дверей, лиштв і плінтусів одного нейтрального кольору. Найбільш часто використовується білий, бежевий або світло-коричневий. Такий підхід створює загальний стиль для всіх кімнат, не викликаючи жодних протиріч, навіть коли кольори стін досить різні і екстравагантні.

Двері + меблі

Вибір меблів залежить від стилю, в якому оформлений весь інтер'єр. Так, наприклад, класика неможлива без якісних меблів з темним деревом, що має позолочені деталі. Легкий, вільний стиль кантрі добре поєднується зі світлою деревиною. А інтер'єри середньовічного стилю більше пов'язані з різноманітними відтінками червоного. Якщо в кімнаті багато дерев'яних меблів, то рекомендується вибирати дерев'яні двері тієї ж породи.

Якщо ви хвилюєтеся, що темні дерев'яні міжкімнатні двері в поєднанні з такого ж плану меблями «обтяжать» кімнату і обмежать простір, зверніть увагу на скляні вставки. Таке просте рішення допоможе інтер'єру стати більш легким, повітряним і вільним.

Повернутися до списку