Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Нюанси монтажу керамічної черепиці

04.02.2013

Для монтажу керамічної черепиці бруски для облаштування решетування, перетином 50х50 або 60х40 мм, повинні розташовуватися паралельно коника і карнизу даху. Відстань між брусками прив'язується до габаритів черепиці та виконується монтаж обрешітки з урахуванням розмірів самої покрівлі. Довжина брусків повинна мати довжину покрівельного ряду. Особливу увагу при влаштуванні обрешітки звертають на розташування кріпильних отворів черепиці (вони мають «лежати» на бруску).

Для монтажу черепиці застосовуються шурупи з нержавіючої сталі, виступи або пази в самій черепиці, а також цвяхи і дріт. Від типу черепиці буде залежати спосіб монтажу. Наприклад, при монтажі «класичної» керамічної черепиці, шурупи з навішеною черепицею вкручують в обрешітку. Таку черепицю часто застосовують на дво- і односхилих дахах.

При використанні в якості покриття пазової стрічкової черепиці, її укладають знизу вгору рядами, що «наїжджають» один на одного, зчеплені їх між собою спеціальними пазами.

Пазова штампована черепиця це рідна сестра стрічкової пазової черепиці. Для її монтажу використовують дріт і цвяхи. Зчеплення з сусідньої черепицею відбувається за допомогою поперечних пазів. Її також укладають знизу вгору рядами.

Більш складний монтаж плоскої стрічкової черепиці, так як у неї немає поздовжніх пазів. Така черепиця кріпиться до решетування, також починаючи з нижнього ряду з перекриттям верхнього ряду на попередній. Всі непарні ряди в своєму початку і в кінці містять половинки черепиці (як при цегляній кладці). Кріплення виконується за допомогою спеціальних виступів, розташованих на тильній і лицьовій сторони, а також покрівельними цвяхами. Є ще кілька різновидів кріплення плоскої стрічкової черепиці, одним з яких є використання клямерів. Ці пристосування кріпляться до решетування, а вже на них роблять монтаж черепиці.

Коник даху з керамічної черепиці краще захистити водонепроникною стрічкою. Стрічку укладають по всій довжині коника, роблячи напуск на верхній ряд черепиці з обох сторін дахових схилів. Якщо стрічка не використовується, то поверх двох верхніх рядів монтують конькову черепицю. Це робиться виключно оцинкованими саморізами.

Не слід забувати про вологу, що виникає з повітря, яке піднімається з житла. Від утворення конденсату, який негативно впливає на обрешітку і стропила, кращим засобом буде паро-і теплоізоляція внутрішніх приміщень від даху. Також особливу увагу необхідно приділити вентиляції, яка запобігає утворенню грибку і цвілі на дерев'яних основах.

Повернутися до списку