Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Оформлення підлоги у вітальні

21.01.2013

Безумовно, найбільш ефектним приміщенням у будинку або квартирі є вітальня. У ній приймають гостей, влаштовують вечірки і сімейні посиденьки. Ось чому до оформлення підлоги у вітальні пред'являють такі вимоги як красивий вигляд, легкість у догляді, зносостійкість і, що важливо, оригінальність.

Вибір паркету в якості покриття для підлоги говорить про високий статус господарів. При виробництві штучного паркету, як правило, використовуються цінні породи дерева - дуб, карельська береза, червоне дерево. Природна краса їх деревини надає вітальні дійсно розкішний вигляд. Штучний паркет можна укладати «ялинкою» (це найпоширеніший спосіб нашого радянського минулого), «плетінкою» (з поздовжніх і поперечних планок, переплетених між собою), «квадратами» або ще приблизно 300 різними способами. Сучасний паркет при виготовленні ріжуть лазером, що дозволяє надавати поверхні підлоги майже монолітний вигляд.

У вітальні можна настелити також підлогу з паркетних дощок. З одного боку, своїми розмірами вони нагадують дошки для підлоги, а з іншого боку, малюнок планок їх верхнього шару імітує штучний паркет. Паркетні дошки роблять двошаровими, їх нижня частина виготовляється з берези або сосни, а поверх накладається 4 мм дерева цінних порід. До достоїнств паркетних дощок відноситься те, що вони продаються повністю обробленими на заводі, і після укладання підлога готова до експлуатації відразу. Роботи з настилу займають значно менше часу, оскільки не потрібні складні і тривалі процедури такі, як шліфування і лакування. Такий варіант оформлення вітальні не сильно вдарить по кишені, а підлога буде виглядати чудово.

Ще більш економним варіантом, який цілком справляється із завданням імітації дерева, є ламінат. Це дуже популярне і недороге покриття для підлоги, досить зносостійке і просте в укладанні. Купувати ламінат радять з невеликим запасом, оскільки в разі пошкодження однієї з планок можна просто замінити її новою. Дуже часто практикують укладання ламінату двох кольорів, виділяючи таким чином у вітальні різні зони.

Килимові покриття - килимова плитка і ковролін виготовляються з чистої вовни або синтетики (наприклад, поліаміду, нейлону), або комбінуючи те й інше. Звичайно, любителям натурального більше до душі будуть чистововняні покриття для підлоги, але треба пам'ятати, що у такого матеріалу є ряд недоліків, наприклад: при виведенні плям можлива низька стійкість фарби, накопичення статичної електрики, схильність до впливу молі. Ковроліни з синтетики служать довше. Їх обробляють антибактеріальними, антистатичними, світлостійкими і брудовідштовхуючими засобами, тому міцність на знос у них іноді просто вражає! До того ж зовнішній вигляд таких «одежинок для підлоги» дуже різноманітний, і здатний задовольнити смак найвибагливішого покупця.

Повернутися до списку