Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Ондулін

02.02.2013

Ондулін - один з видів єврошиферу, хвилястий і легкий листовий матеріал, який володіє високим ступенем захисту від дії несприятливих природних факторів. Він складається з бітуму, гуми, органічних волокон, мінеральних речовин і пігментів, і не містить шкідливих для людини елементів, тобто безпечний і екологічний. З ним зручно працювати при нерівності даху, так як його легко згинати в довжину. Ондулін довговічний, екологічно безпечний, міцний, стійкий до температурних перепадів. Має матові кольори - червоний, зелений, коричневий і чорний.

Якщо ви вибрали для покрівлі ондулін, то монтаж його не займе багато часу і сил. Крім будинку або котеджу, укласти ондулін можна на лазню, господарські будівлі або накрити ним альтанку. Матеріал ондулін багатошаровий, тому покрівля практично безшумна, а якщо покрівлю ще додатково утеплити, то звукоізоляція досягне 100%. При монтажі ондуліна по ньому спокійно можна ходити, він не помнеться і не деформується. Ціна на ондулін не може не радувати. У порівнянні з металочерепицею або м'якою покрівлею, він коштує приблизно в 2 рази дешевше.

На відміну від інших покрівельних матеріалів допускається укладання ондуліну на стару покрівлю і це суттєво може знизити витрати на проведення ремонтних робіт. Також листи ондуліна можна використовувати при облицюванні вертикальних поверхонь.

Ондулін дуже стійкий до різних кліматичних умов, він спокійно переносить і сонце, і мороз. При правильно виконаній обрешітці така покрівля витримує значне снігове навантаження.

Якщо ви будете робити монтаж ондуліну на житлову частину, то необхідно також передбачити монтаж гідроізоляції і пароізоляції. Це допоможе створити сприятливий мікроклімат в приміщенні і запобігатиме впливу вологи і пари на покрівлю та стіни будівлі. Для нежитлових приміщень, або якщо ви робите монтаж ондуліну на не утеплене горище, не обов'язково застосовувати гідроізоляційні матеріали. Досить буде прокласти гідроізоляцію між горищем і житловим приміщенням по перекриттю.

Обрешітку під ондулін виконують з дерев'яних брусів, що мають переріз 40х60 мм. Крок обрешітки буде залежати від нахилу даху. Так, якщо нахил більше 15 °, то крок повинен бути не більше 610 мм., При 10-15 ° - не більше 450 мм. А ось якщо кут нахилу до 10 °, то необхідна суцільна обрешітка, для якої може використовуватися дошка, фанера або ОСБ плита.

Повернутися до списку