Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Планування кухні

06.02.2013
Планування кухні залежить від площі, а також форми наявного приміщення. Є кілька варіантів розміщення меблів на кухні: лінійне, кутове (Г-подібне), П-подібне, паралельне, вільне (нефіксоване), а також півострівне і острівне. Найчастіше власники квартир з невеликими і середнього розміру кухнями воліють лінійне або кутове розташування кухонних меблів. Лінійне планування підходить для будь-яких кухонь, виняток становлять лише ті, які представляють собою вузький довгий коридор. У цьому випадку господарці буде не дуже зручно, адже за день їй доведеться долати марафонські дистанції.

Кутова конфігурація елементів гарнітури зараз користується найбільшим попитом. Таке планування вибирається тими, чия кухня за формою нагадує квадрат (хоча б віддалено). З точки зору зручності - кутове розміщення модулів слід визнати оптимальним.

П-образне і паралельне (уздовж протилежних стін) розташування меблів підходить для дуже великих кухонь з площею від 15 кв.м. Ну, а вільне планування, яка передбачає оснащення всіх елементів роликами і дає можливість пересувати предмети в довільному порядку по кухні, підходить для просторих приміщень, площею, як мінімум в 20 кв.м.

"Півострови" і "острови" часто присутні в якості доповнення до одного з вже розглянутих вище планувань. Островами (тобто окремостоячими предметами, що входять до складу кухонного гарнітура) можуть бути обідні або обробні столи, і навіть плити. А в ролі півострова частіше виступає барна стійка або невеликий стіл. Вони також можуть використовуватися для поділу кухонного приміщення на функціональні зони, наприклад, для розмежування їдальні та кухні.

При виборі планування варто враховувати взаємне розташування вершин робочого трикутника: мийки, плити і холодильника. Продумайте, як краще розмістити всі ці вироби на кухні, щоб робота стала раціональною і зручною. В ідеалі необхідно, щоб відстань між цими елементами була в межах 1,5 метра.

Вищесказане може становити інтерес тим, хто вирішив спланувати свою кухню самостійно. Тим більше на меблевому ринку зараз кухонні меблі представлена в досить широкому асортименті. Вам буде простіше зробити вибір, якщо ви попередньо намалюєте ескіз розташування всіх потрібних елементів на кухні, з урахуванням їх розмірів.


Повернутися до списку