Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Плитка для ванної кімнати

15.12.2012

Керамічна плитка – це найпоширеніший оздоблювальний матеріал для ванної кімнати. Практична, довговічна, зручна у догляді, до того ж має безліч дизайнерських рішень та кольорів.

Сучасні виробники керамічної плитки випускають свою продукцію колекціями, які складаються з настінної та плитки для підлоги, а також декоративних елементів. Для єдиної серії властива загальна тематика, візерунок та грамотно підібране кольорове рішення. Найчастіше в колекціях базова плитка виготовляється в різноманітній кольоровій гаммі, що дозволяє поділити ванну кімнату на зони плиткою різних кольорів, що має один мотив чи малюнок.

В ванній кімнаті підвищена вологість, тому плитку для цього приміщення покривають вологостійкою фарбою. Для оздоблення стін у ванній кімнаті плитка повинна мати 20% вологопоглинання. Плитку для підлоги рекомендують вибирати з вологопоглинанням не більш 6%.

Плитка для підлоги має більш щільну структуру, ніж настінна і завдяки цьому забезпечується менше водопоглинання. Вона характеризується більшою міцністю до стирання і впливу агресивних хімічних речовин, тобто має більшу зносостійкість. Для ванної кімнати, щоб уникнути травм, краще вибирати не слизьку плитку для підлоги.

Облицювальна плитка для стін має більш м'яку структуру і легко ріжеться. Саме така характеристика дозволяє підігнати її без особливих зусиль до різних вигинів кімнати. Дуже небажано використовувати настінну плитку в якості обробки підлоги, у неї швидко зітреться малюнок і втратиться привабливість.

Розмір настінної плитки для ванної кімнати краще вибирати невеликий, максимум 25x25 чи 20x40. Чим менша площа приміщення, тим менший розмір плитки краще брати. В іншому випадку , за рахунок плитки більшого розміру ваша ванна кімната візуально зменшиться.

Найбільш популярні кольори для ванної кімнати, звичайно, морська хвиля та світлі відтінки блакитного, рожевого, бежевого, різноманітні імітації натурального каменю чи мармуру.

Вибираючи плитку для ванної кімнати, зверніть увагу на якість поверхні вона повинна мати однорідну структуру без вкраплень сторонніх матеріалів. Якщо облицювальна плитка для ванної глазурована, то перевірте рівномірність забарвлення.

Повернутися до списку