Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Порівняння міжкімнатних дверей (шпонованих і ламінованих)

15.02.2013

У наш час є великий асортимент міжкімнатних дверей. Кожен покупець може підібрати двері, що задовольняють його потреби. Вони повинні бути привабливими не тільки естетично, але і надійними, при цьому також важливо, щоб двері мали досить великий термін служби.

Давайте розберемося, які бувають міжкімнатні двері, які основні відмінності дверей, які представлені на будівельному ринку, з яких матеріалів вони виготовляються і якими технічними характеристиками вони володіють. З усього розмаїття дверей виділяють ламіновані і шпоновані двері. Такі двері найбільш популярні, завдяки оптимальній рівновазі між ціною і якістю.

Двері, на які наносять ламінат (ламіновані двері) є гладкими. Ламінат дозволяє декорувати їх під різні породи дерев. Такі двері можуть забарвлюватися в різні кольори і потім їх покривають лаком. Як правило, ламіновані двері однотонні. Але зустрічаються й оформлення малюнком. Такі двері досить довго зберігають колір, малюнок і текстуру. Зрозуміло, що ламінат - це штучний матеріал, тому при покупці таких дверей не зайвим буде поцікавитися про наявність потрібних сертифікатів.

Двері, облицьовані шпоном, називають шпонованими дверима. Шпон є природним матеріалом, просто кажучи - це тонкий зріз з дерева. Виготовляють його з різних порід дерев. Шпон обов'язково обробляють вологостійким розчином, потім наносять лак, щоб зберегти колір. У такому випадку колір і текстура дверей є традиційною, як і для дверей з натурального дерева. Шпоновані двері виглядають благородно, красиво і природно.

Шпоновані двері можуть виготовлятися із застосуванням інкрустації та складних геометричних форм малюнків. На відміну від ламінованих, шпоновані двері, зроблені з повноцінного натурального матеріалу, не можуть бути виготовлені повністю ідентичними одна одній, невеликі відмінності обов'язково будуть присутні.

Покриття дверей лаком надає їм стійкість до стирання та інших механічних впливів. Для миття лакованих дверей можна використовувати більшість миючих засобів. При порушенні цілісності поверхні, шпоновані двері можуть бути реставровані, в той час як ламіновані відновленню не підлягають.

Зрозуміло, що вартість шпонованих дверей вище ламінованих. Інтернет магазин дверей «Нова лінія» пропонує відвідати відповідний розділ свого магазину, щоб вибрати найбільш підходящі для вас двері.

Повернутися до списку