Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Робота зі шпаклівкою

22.01.2013

Для якісної обробки стін приміщення, перш за все, необхідне дотримання і ретельне виконання послідовності етапів оздоблювальних робіт. Досить важливу роль відводять матеріалам, які застосовуються при обробці стін, зокрема - шпаклівці. Її наносять на стіни, використовуючи в якості основи під різні декоративні покриття, наприклад, фарбу, шпалери та інші.

Шпаклівка - це еластична густа суміш, для виготовлення якої застосовуються різні компоненти: будівельна суха основа, речовини, що додають в'язкість і інші. Основне призначення шпаклівки - це усунення всіх нерівностей поверхні, а додаткове шліфування шкуркою або пемзою дозволить добитися ідеально гладких стін, підлоги, стелі і навіть фасаду.

Шпаклівку поділяють на кілька типів: вирівнюючу (стартову, яку використовують для першого шару), фінішну (для другого шару) і універсальну.

Для усунення яскраво виражених похибок поверхонь, застосовують вирівнюючу шпаклівку. Шар в 1-2,5 см дає можливість приховати великі щілини і тріщини. На попередній шар вирівнюючої шпаклівки наноситься фінішна, що дозволяє домогтися згладжування найдрібніших нерівностей.

Щоб домогтися високих результатів при роботі зі згладжуванням поверхні, слід використовувати шпаклівку, призначену для конкретного типу робіт.

Для зовнішніх робіт необхідно купувати шпаклівки, до складу яких входять спеціальні наповнювачі, що підвищують морозостійкість суміші. Поверхням, обробленим таким складом не страшні ні атмосферні, ні температурні перепади. Цілком природно, що кожен вид шпаклівки вимагає особливого підходу в роботі. Тим не менш, є й загальні правила для всіх видів.

Суміш шпаклівки необхідно робити такої консистенції, щоб при нанесенні на вертикальну поверхню вона не стікала, але при цьому легко розмішувалась. За допомогою шпателя, ретельно розмішану суміш, вручну наносять на поверхню, вирівнюючи її. Після того, як висохне перший шар, якщо є необхідність - наносять повторний шар шпаклівки. На наступному етапі треба буде провести шліфовку поверхні. Це особливо важливо, якщо стіна згодом буде покриватися тонкими шпалерами або фарбою. Цікаво що, шпаклівку, в залежності від виду, шліфувати можна або відразу при нанесенні, або після висихання.

Фахівці радять до нанесення шпаклівки обробляти поверхню грунтовкою. Це дозволяє не тільки заощадити шпаклівку, але і значно полегшує процес її нанесення, зміцнюючи при цьому саму поверхню і покращуючи якість обробки. Суміш необхідно готувати безпосередньо перед використанням, для чого суху шпаклівку розводять прохолодною водою по інструкції, наведеної на упаковці.

В залежності від призначення, існують наступні види шпаклівки: для усунення щілин, тріщин і дірок; для усунення нерівностей на таких поверхнях, як бетон, гіпсокартон, штукатурка і т.д.; фасадна, декоративна і вологостійка шпаклівка для приміщень підвищеної вологості.

Повернутися до списку