Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Рушникосушарки водяні

03.01.2013

Водяні рушникосушарки (їх ще називають проточними) є частиною гарячого водопостачання або системи опалення квартири або будинку. Вони не тільки обігріють ванну кімнату і висушать рушники або інший текстиль, але і можуть служити чудовим дизайнерським елементом в інтер'єрі, так як мають величезне різноманіття форм і різні дизайнерські рішення.

На ринку сушильні водяні прилади представлені S, Н, М, F та іншими формами різних розмірів. Найбільшої уваги заслуговують моделі, виготовлені у формі «драбинки», так як вони дозволяють розмістити більше речей для просушки, і прискорюють сам процес сушіння, завдяки частішому розташуванню горизонтальних трубок. Деякі моделі укомплектовані верхньою полицею, що дозволяє додатково розміщувати текстильні речі та інші дрібниці.

Основними перевагами проточних рушникосушарок, в порівнянні з електричними, є: підтримка тепла, а також сухості у ванній кімнаті протягом опалювального сезону або в період роботи гарячого водопостачання; не споживання електроенергії, отже, не потрібне заземлення. Крім того, проточні рушникосушарки, що підключені до системи гарячого водопостачання відіграють роль "компенсуючої петлі", що дозволяє зняти температурну напругу-деформацію з труб.

У наших трубопроводах трапляються різноманітні сюрпризи: стрибки тиску, неякісна вода, гідроудари. В першу чергу, важлива товщина стінки труби рушникосушарки і матеріал, з якого вона виготовлена. Велике значення також треба надавати якості різьби, обробки торців, з'єднанню стояків (воно має бути досить щільне і надійне). Вразливим місцем у конструкції, яке найчастіше піддається корозії, є зварний шов (якщо труба зварна), його якість також дуже важлива.

Проблема в тому, що вода циркулює в системі гарячого водопостачання, перенасичена киснем. З'єднуючись з гарячою водою, він призводить до активної корозії внутрішніх частин металевих труб. Присутність в гарячій воді різних домішок, а також хімічних елементів (кальцію, заліза і т.д.), сприяє тому, що внутрішня поверхня рушникосушарок заростає різними відкладеннями. Тому, вибираючи проточну рушникосушарку для ванної, необхідно обов'язково звернути увагу і на ці фактори.Звичайно, краще вибирати рушникосушарки з нержавіючої сталі, вони мають найбільший термін експлуатації.

Установку проточної рушникосушарки краще довірити професіоналам, так як в цій справі багато тонкощів і в кожному конкретному випадку можливий свій варіант монтажу. Якщо Ви затіяли капітальний ремонт у ванній кімнаті, вам можуть запропонувати труби від стояка заховати в стіну, закривши в подальшому їх облицювальним матеріалом, таким як керамічна плитка, вагонка пластикова, панелі МДФ і т.д.

Повернутися до списку