Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Садове освітлення

21.12.2012

У цій статті ми розглянемо різноманіття світильників, що використовуються для освітлення саду, так звані ландшафтні світильники. Вони не призначені для освітлення всієї території в цілому, з цим добре справляються прожектори і вуличні ліхтарі, даючи потужне і яскраве світло. Декоративне освітлення - ось їхнє головне завдання.

Ландшафтні світильники допомагають виділити доріжки і стежки, сходинки на сходах, вродливе дерево, прикрасити клумби, фонтани, альтанки і скульптури.

Вуличні світильники можуть бути у вигляді невеликих ліхтарів, стовпців-боллардів, світильників, що вкопують, а також бра.

Невеликі ліхтарі і стовпці прийнято встановлювати уздовж садових доріжок, а також уздовж головної дороги до будинку, що веде від в'їзду. Вони виконують як функціональну роль - освітлення в темний час доби, так і декоративну, підкреслюючи вигини стежки. Якщо їх встановити по периметру будинку, то спрямоване ними знизу освітлення виконає роль архітектурного підсвічування.

Стовпці-болларди складаються з опори і відбивача, що має видовжену форму. Світло стовпчиків, як і ліхтарів, найчастіше має один недолік, воно поширюється в сторони і вгору. Але існують моделі, що мають спеціальні відбивачі, які перенаправляють вниз світловий потік.

Світильники, що вкопуються створюють світловий контур доріжок, клумб і басейнів. Вони непримітні, мають найпростішу форму - квадратну або круглу, але в ансамблі створюють цікаву ландшафтну картину.

Декоративні світильники, на відміну від тих що вкопують, не стільки означають красу ландшафту, скільки доповнюють її. Найчастіше вони складаються з розсіювача геометричної форми. Світлова сфера, це найпоширеніший варіант. Яскраве світло таких світильників не підходить для маркувального освітлення. А от якщо поставити кулю, що світиться або декоративний світильник іншої форми в центр клумби або біля красивого куща - вони стануть центром композиції даної ділянки.

Бра можна підвісити на стіну будинку чи веранди, вони поширюють м’яке, приємне світло та дають можливість проводити час на повітрі, коли вже темно.

Виробники виготовляють світильники в різних стилях. Можна вибрати класику або, наприклад, хайтек, все залежить від зовнішнього вигляду присадибної ділянки і від смаку власника. Найчастіше випускаються колекції з декількох предметів: стовпчика, ліхтаря, бра і т.д. Добре, коли оформлення ділянки виконано в одному стилі.

Якщо ви хочете, що б ваша садиба була освітлена за всіма правилами ландшафтного освітлення, то краще звернутися до фахівців. Для тих, кому цікаво зайнятися цим питанням самому, найзручніше знайти все, що потрібно для садового освітлення, вибравши інтернет магазин електротоварів, що знаходиться у вашому місті чи здійснює доставку по Україні.

Повернутися до списку