Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Способи укладання ковроліну

12.02.2013

Існує декілька способів укладання ковроліну. Вибір того чи іншого способу залежить від типу покриття і кімнати, в якій він буде укладатися. Розглянемо їх докладніше.

1. Укладання ковроліну без будь-якої фіксації до підлоги. Такий спосіб найбільш поширений в домашніх приміщеннях. Ковролін просто розгортають по периметру кімнати, підрізають по краях при необхідності і притискають плінтусами (при їх наявності). Це найбільш легкий і часто застосовуваний спосіб, для якого не потрібні спеціальні навички або досвід роботи.

2. Укладання на двосторонній скотч (липку стрічку). При цьому способі роблять проклейку скотча на підлозі за типом сітки (перпендикулярними лініями), потім розгортають ковролін і він притискається до фіксатора під своєю вагою.

3. Укладання на клей з повною фіксацією. Як правило, це найпоширеніший спосіб, який застосовують в комерційних приміщеннях і в приміщеннях з великою площею. На підготовлену підлогу за допомогою шпателя наносять шар клею, а потім розгортають сам ковролін. Зверніть увагу, що при наклейці покриття з основою з натурального джуту, необхідно бути дуже обережним з дозуванням клею, адже пройшовши через натуральну основу, надлишок клею може зіпсувати ворс. Перевагою такого способу є надійна фіксація покриття по всьому периметру приміщення. Щоправда, можуть виникнути певні складнощі з подальшим демонтажем даного покриття для підлоги.

4. Скретчинг. При цьому способі укладання покриття кріпиться до підлоги без використання клею або липкої стрічки, а робиться це за допомогою спеціальних фіксуючих гачків, які закріплюють ковролін з боків. Це найбільш трудомісткий метод, так як потрібний спеціальний інструмент для монтажу і фахівці з досвідом роботи. Але такий спосіб згодом дозволяє достатньо легко демонтувати ковролін, коли це знадобиться, не пошкодивши при цьому основу, де знаходився ковролін.

5. Метод укладання з проклейкою на підкладку. Його ще називають способом подвійного проклейки, так як ковролін приклеюють до підкладки, яку в свою чергу приклеюють до основи підлоги. Такий метод використовують, коли необхідно зробити додаткову тепло- і шумоізоляцію або щоб підняти рівень підлоги, коли висоти самого ковроліну недостатньо.

Отже, ви тепер маєте інформацію, яким чином може бути проведене укладання ковроліну. Пропонуємо вибрати і придбати ковролін Київ в нашому інтернет-магазині «Нова Лінія».

Повернутися до списку