Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Сталеві радіатори опалювання

16.01.2013

На сьогоднішній момент найбільш вживаними у світі опалювальними приладами є сталеві радіатори опалювання. Основні критерії, які впливають на вибір таких радіаторів - практичність, продуктивність і економічність.

Сталеві радіатори виробляють у двох основних конфігураціях - трубчасті та панельні.

Сталеві трубчасті радіатори виробляються у найрізноманітніших формах і розмірах, вони можуть мати два або три ряди металевих трубок, по яких відбувається рух теплоносія. Такий прилад має колончасту конструкцію із закругленими краями, що є безпечним та естетичним. Трубчасті радіатори обладнуються нижнім та боковим виходом для підключення до системи опалювання.

Панельні радіатори виробляються зі сталевих листів, до яких приварюють додаткові гофровані панелі. Випускають одно, дво чи трирядні панелі, які мають меншу або більшу тепловіддачу. Вибір панельного радіатора треба робити залежно від необхідної інтенсивності опалювання для кожного конкретного випадку. Вони, як і трубчасті радіатори, мають нижнє і бічне підключення до опалювання. Панельні радіатори витримують максимум до 10 одиниць атмосферного тиску, що трохи поступається трубчастим радіаторам.

Сталеві батареї погано відносяться до зливу теплоносія, ось чому їх не бажано використовувати у будинках з центральним опалюванням, до того ж там атмосферний тиск може доходити до 20-25 одиниць. Оптимальним варіантом є їх використання у приватному секторі, в заміських будинках та і малоповерхових будівлях з автономними котельними.

Переваги сталевих радіаторів:

  1. Висока тепловіддача. Навіть за невисокої температури теплоносія сталеві опалювальні прилади добре віддають тепло.
  2. Монтаж таких виробів простий.
  3. Варіативність підключення. Залежно від умов можна вибирати бічне або нижнє підведення, а також правостороннє або лівостороннє підключення.
  4. Економічність. У порожнині сталевих радіаторів циркулює невелика кількість теплоносія, що дає можливість економити на паливі.
  5. Невимогливість. Не пред'являється особливих вимог до якості теплоносія.
  6. Доступна ціна радіаторів такого типу.

При монтажі сталевих радіаторів краще їх розташовувати під вікном, тоді теплі конвекційні потоки блокуватимуть потоки холодного повітря від вікна. Закривати декоративними панелями такі радіатори не рекомендується, оскільки при цьому втрачатиметься тепло, що йде від опалювального приладу.

Перед купівлею сталевих радіаторів і будь-якої іншої теплотехніки або будматеріалів не зайвим буде порівняти ціни на них у будівельних магазинах вашого міста. Наприклад, для жителів Києва, введіть в пошуковій системі необхідне устаткування, сантехніку або будматеріали Київ і Ви отримаєте необхідну інформацію з фотографіями, описом і цінами. Це може значно заощадити ваш час і гроші.


Повернутися до списку