Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Світильники вбудовувані стельові

01.02.2013

Вбудовувані точкові світильники стельові на сьогоднішній день є одними з найбільш популярних освітлювальних приладів. Сфера їх застосування досить широка: житлові будинки, офіси, магазини і громадські установи.

Вбудовувані світильники, перш за все, призначені для установки в натяжних і підвісних стелях, проте вони можуть також встановлюватися на стінах або інших конструкціях. У будь-якій кімнаті квартири або будинку знайдуть собі місце точкові світильники. Вони здатні змінити до невпізнанності простір приміщення. Встановлюючи такі світильники по периметру стелі, візуально ви збільшите її, і вона здаватиметься вище, а кімната більше. Світильники точкові оригінально підкреслять дизайн багатоярусної стелі. Якщо вмонтувати світлові точки в аркові прорізи, то вони додадуть кімнаті загадковий і романтичний вигляд.

Точкове освітлення можна використовувати не тільки для краси. Над робочою поверхнею кухні вони незамінні, якщо немає можливості встановити спот. Є спеціальні освітлювальні прилади, які встановлюють в полицях шаф, що допомагає зробити процес пошуку одягу більш зручним і швидким.

Також точкові світильники часто використовують у зовнішньому та ландшафтному освітленні. Дуже ефектно вони виглядають в поручнях веранди, на сходах, по периметру клумби або уздовж доріжок. Навіть можна підсвітити воду в басейні!

Перед покупкою точкових світильників, подивіться на свою стелю. Від її устрою буде залежати, які саме «точки» необхідні для освітлення кімнати. Для підвісних стель призначені врізні світильники. Вони ніби утоплені в стелю, майже не виступаючи за рівень її полотна. Такий різновид точкових світильників застосовується в будь-яких гіпсокартонних прорізах, для підсвічування ніш, шаф. Головна їх перевага - корпус світильника не видно, і світло виходить як би зі стелі.

Немає приводу відмовлятися від точкового освітлення, якщо ваша стеля не є натяжною. У таких випадках підходять накладні світильники. Лампа в них знаходиться нижче рівня стелі, відділяючись від нього платформою. Маючи таке розташування, галогенова лампа швидко охолоджується, що робить накладний світильник більш безпечним. В іншому технічні характеристики врізних та накладних світильників практично не відрізняються.

За структурою світильники точкові бувають поворотними і неповоротними. Поворотні повертаються навколо своєї осі, і їх промінь можна направляти куди завгодно. Їх добре використовувати у ванній кімнаті, прихожій або на туалетному столику над верхньою планкою дзеркала. Саме таке освітлення забезпечує ідеальне гоління і макіяж. Світильники неповоротні встановлюються раз і назавжди. Відсутність рухомої арматури компенсується хитромудрими формами цього різновиду «точок», наприклад, у вигляді крапель, кристалів, пелюсток.

І поворотні, і неповоротні точкові світильники виготовляють зі скла і металу, іноді - з латуні, термопластика. Кольори, як правило, чорний і білий, латунь, хром, бронза.

Точкові світильники завжди можна підібрати для будь-якої стелі, в незалежності від того, який матеріал використовували при її виготовленні: гіпсокартон, вагонка, дерево, модульні елементи у вигляді плит, панелей, рейок, касет і т.д.

Повернутися до списку