Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Тепла підлога під ламінат

18.01.2013
До переваг такої підлоги відноситься рівномірний розподіл тепла і недорога експлуатація, тому що не вимагає суттєвих витрат на електроенергію. При водяній системі не відбувається різких теплових ударів, тому це самий щадний підігрів до дерев'яного підлогового покриття, в тому числі і до ламінату. Але є деякі труднощі, пов'язані з установкою такої системи. Необхідно створювати додаткову стяжку, що може підняти підлогу на кілька сантиметрів, і можуть виникнути проблеми з функціонуванням дверей. Потрібно застосовувати спеціальне обладнання - бойлер і насос для примусової циркуляції води. Ремонт такої системи, як правило, обходиться дорого. У багатоквартирних будинках з центральним опаленням укладати водяну теплу підлогу заборонено.

Але, якщо таку підлогу монтувати в новому будинку, який тільки будується, тоді це обійдеться не так дорого і без додаткових труднощів, ніж ремонтні роботи в будинку, який вже побудували. І як ми вже писали вище, цілком можна укладати водяну теплу підлогу під ламінат.

Електрична тепла підлога - кабельна і плівкова.

Кабельна система обігріву відрізняється досить швидким нагрівом, але це небажано для покриття з деревини. Тільки за умови контролю процесу нагріву така система може підійти під ламінат. Зараз багато виробників почали випускати малопотужні кабелі, які як раз і підходять під ламінат. Але, знову ж таки треба робити стяжку, яка сохне протягом місяця.

Є, правда, варіант кабельної системи у вигляді нагрівальних матів, які не потребують спеціальної стяжки. Тільки в матах петлі кабелю прокладено з великим кроком, а це веде до прогріванню підлогового покриття нерівномірно, що у випадку з ламінатом небажано, оскільки може бути причиною його деформації.

Є ще один недолік кабельної системи, якщо виходить з ладу яка-небудь ділянка кабелю, то вся секція опиняється непрацездатною.

Плівкова тепла підлога або термоплівка з'явилися недавно, але це перспективна система обігріву. Це прозора вологонепроникна полімерна плівка, де між двома її шарами герметично запаяні поперечні смуги графітового напилювання, які з'єднані з мідними шинами. Така тепла підлога позбавлена недоліків кабельної та водяної системи. Для її укладання не потрібна стяжка і установку можна зробити за кілька годин. До того ж графіт, який служить джерелом тепла, генерує довгохвильове інфрачервоне випромінювання, що сприятливо діє на організм людини.

При роботі плівкової підлоги відсутнє електромагнітне випромінювання, плівка не виділяє шкідливих речовин, не плавиться. Якщо відбувається локальне пошкодження в системі, підлога зберігає працездатність. Термін служби такої підлоги - 50 років.

Товщина плівкової теплої підлоги приблизно 0,5 мм, значить, ніяк не впливатиме на висоту підлоги. Графітові смуги знаходяться з частим кроком, що забезпечує рівномірний прогрів покриття для підлоги, виключаючи можливість його викривлення, що ідеально підходить для ламінату.

При використанні плівкової підлоги можна підбирати раціональний режим обігріву, знижуючи при цьому вартість опалення. Ціна плівкової підлоги вище, ніж на водяну і кабельну систему, але окупається за рік чи два свого використання.

Тепер вам відомі основні моменти, пов'язані з вибором теплої підлоги під ламінат. Звичайно, рішення залишається за вами. Влаштування підлоги можна проводити самостійно або звернутися до фахівців. А такі матеріали, як тепла підлога і ламінат купити в наш час не складає труднощів.


Повернутися до списку