Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Укладання плитки на теплу підлогу

09.02.2013
Багато власників сучасних квартир і будинків, слідуючи модним тенденціям, вибирають керамічну плитку в якості підлогового покриття. Причому не тільки для кухні та ванної. При існуючому величезному асортименті (адже є плитка навіть під паркет) і при відносно невисокій вартості (можна підібрати для будь-якого гаманця), керамічну плитку укладають в коридорах, передпокоях, на лоджіях і балконах і навіть в кімнатах. Тільки при всіх перевагах, кахель має серйозний недолік: він завжди холодний.

Тепла підлога є ефективним вирішенням питання з підігрівом керамічної плитки. У міжсезоння вона буде додатковим джерелом обігріву, а може при бажанні служити єдиним джерелом опалення.

Плитку можна укладати на будь яку теплу підлогу - кабельну, водяну або плівкову. Головне при цьому дотримуватися кількох правил.

Після того, як був проведений монтаж теплої підлоги і перевірено його працездатність, зробіть по ньому стяжку цементно-піщаним розчином. Якщо тепла підлога кабельна або водяна, то просто залийте її розчином. На підлогу плівкову укладається спочатку неметалічна монтажна сітка, по якій і робиться фіксуюча стяжка, що ледве покриває сітку. Є і другий спосіб для такої підлоги - поверх плівки укладають гіпсоволоконні листи, що закріплюється на первинну стяжку дюбелями. Не забудьте розрахувати крок, щоб не пошкодити плівку.

Після повного висихання стяжки можна починати укладати плитку звичайним способом: розвести плитковий клей, призначений для теплих підлог, нанести його на ділянку підлоги і на плитку спеціальним зубчастим шпателем, укласти плитку на підлогу, притискаючи її. Вставляйте між плиткою пластикові хрестики, щоб шви були рівні. Після вирівнювання ділянки за допомогою рейки або рівня хрестики витягують, поки клей ще не встиг висохнути. Після укладання всієї плитки почекайте добу.

На наступний день виконують затирку швів за допомогою гумового шпателя невеликими ділянками. Стежать, щоб затирка добре заповнювала шви. Потім протирають плитку губкою.

Включіть теплу підлогу тільки після повного висихання клею. Термін висихання плиткового клею вказується виробником на упаковці.

Зверніть увагу, при використанні плівкового підлоги, кабель датчика терморегулятора зобов'язаний перебувати на верху вторинної стяжки, тобто безпосередньо під плиткою.

Плитку для підлоги і теплу підлогу добре поєднуються один з одним. І тепер ви будете впевнені, що ваші діти не захворіють, бігаючи босоніж по кахелю, а гостям більше не потрібно буде пропонувати тапочки.


Повернутися до списку