Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Самостійна укладка ламінату

25.11.2012

Укладка ламінату не є складним завданням, її цілком під силу зробити своїми руками. У цій статті розглянемо, що для цього треба і наведемо коротку інструкцію з укладки ламінату.

Що необхідно

Для укладання ламінату вам знадобиться косинець, рулетка, олівець, молоток, дерев'яний брусок приблизно в 20 см (використовується для підгонки дощок між собою), розпірки (невеликі кілочки, товщиною 1 см), струбцина (інструмент, який допоможе з'єднати останній ряд ламінатних панелей) , електролобзик (замість нього можна використовувати болгарку або ножівку по дереву).

Купити ламінат необхідно на кілька днів раніше, ніж ви запланували його укладати. Він повинен адаптуватися до вологості і температури кімнати де буде укладатися, і прийняти відповідну форму. Зрозуміло, що купувати ламінат треба з розрахунку площі укладання, але краще взяти 1 упаковку додатково. Для новачків в укладанні більше підходить ламінат із замковим з'єднанням (типу «Click»), а не за допомогою клею. Його простіше і швидше укладати, причому збирати та розбирати таке підлогове покриття можна кілька разів.

Ламінат можна укладати на дерев'яну підлогу, старий лінолеум, бетонну підлогу... Головна умова, щоб він був рівний і міцний (не прогинався при ходьбі). Якщо укладку будете проводити на бетонну підлогу, то потрібно обов'язково купити пароізоляційну плівку для вологоізоляції. Її розкладають перпендикулярно укладанні ламінату, роблячи нахлест один на одного в 15-20 см. Для будь-якого типу підлоги ще знадобиться підкладка під ламінат з спіненого поліетилену для амортизації і звукоізоляції, вона також допомагає згладити невеликі нерівності підлоги. Перевірте, може знадобиться підпиляти двері в кімнаті на товщину ламінату.

Інструкція з укладання ламінату

Напрямок кладки для ламінату зазвичай вибирається паралельно сонячним променям з вікон. Першу ламінатну панель укладайте в дальньому лівому кутку приміщення (якщо дивитися від входу) на попередньо розстелену підкладку. Щоб підкладка не заважала, стеліть її поетапно, а не на всю кімнату відразу.

Для першого ряду необхідно відпиляти замок у тієї сторони ламінату, яка ближче до стіни. Між панеллю і стіною вставляйте розпірки, які створюють невеликі зазори. Це робиться на той випадок, якщо ламінат трохи розшириться. Такі температурні зазори необхідно робити біля всіх стін, порогів та інших нерухомих елементів.

Для з'єднання ламінатних панелей до першої прикладайте з торцевого боку другу під кутом в 30 градусів і фіксуйте натиснувши вниз. Так продовжуєте на всю довжину кімнати. Остання плитка відпилюється на потрібну довжину. Частину, що залишилася можна використовувати по кінцях інших рядів.

Другий ряд починайте укладати з розрізаною навпіл дошки ламінату, щоб торцеві з'єднання йшли «у розбіг». Це надає міцності всій підлозі. Плитку прикладайте під кутом в 20-30 градусів і фіксуйте, натискаючи на плитку до підлоги. Так робимо до кінця ряду. Якщо ви працюєте вдвох, то зручно ряди ламінату зробити окремо, а потім з'єднати їх, тримаючи по кінцях.

У важкодоступних місцях (наприклад, біля дверей або стіни), де не зручно стикувати ламінат під кутом, з'єднуйте його на площині і потім підбивайте молотком, ударяючи тільки не по ламінату, а по дерев'яному бруску, приставленого до панелі.

Якщо останній ряд ламінату не підходить по ширині, доведеться його розрізати вздовж. Для з'єднання останнього ряду використовуйте струбцину. Вставляйте її в проміжок між стіною і ламінатом, потім постукуйте молотком до замикання замка.

В кінці роботи приберіть всі розпірки, а решту проміжків закрийте плінтусом, який кріпиться до стіни цвяхами або шурупами.
Повернутися до списку