Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Установка вхідних дверей

08.02.2013

Грамотну установку вхідних дверей вважають однією з ключових умов довгого терміну служби вхідних дверей. Це досить складний процес, що вимагає професійних навичок, тому його краще довірити професіоналам. А от якість роботи можна перевірити, володіючи необхідною інформацією. Давайте розглянемо, яким чином може бути проведена якісна установка вхідних дверей.

Спосіб кріплення дверної коробки вибирається залежно від того, який рівень щодо дверного отвору матимуть встановлені двері.

Найпоширеніший спосіб - кріплення за допомогою монтажних пластин (в основному, на бічних стійках самої дверної коробки є по 3 виступаючих пластини). У цьому випадку, лицьова частина таких дверей буде складатися в одній площині зі стінкою, для цього монтажні пластини накладаються з боку квартири на кромки дверного отвору. За допомогою сталевих прутів або шматків арматури, які забивають в отвори монтажних пластин, коробка кріпиться до стіни. Самі прути потім приварюються. Також замість сталевих прутів можуть використовуватися анкерні болти. Використовуючи такий спосіб фіксації, рекомендують робити зазор між стіною і коробкою в межах 1-2 см з кожної зі сторін.

Другий спосіб кріплення при установці використовують тільки тоді, коли двері потрібно втопити в дверному отворі. Двері встановлюються всередину, тому встановити по краях отвору монтажні пластини немає можливості. Треба враховувати, що такий спосіб можна використовувати, коли товщина стін більше 15 см, інакше двері в разі злому можуть просто вирвати. Кріплення виконують через отвори безпосередньо у самій дверній коробці. Коли отвори для кріплення вже передбачені виробником, то дверну коробку закріплюють за допомогою анкерних болтів (як правило, вони йдуть з дверима в комплекті). Згодом, самі болти прикривають пластиковими заглушками, які співпадають кольором з дверною коробкою. Якщо в бічному профілі отвори не передбачені, їх висвердлюють. Через них забивають прути і приварюють їх до внутрішньої стінки профілю. Зварювання здійснюється в точці на внутрішній стороні профілю, використовуючи отвір у бічній частині коробки. При такому способі величина зазору кріплення повинна становити 0,5-1,5 см з кожного боку.

Етапи установки

- Спочатку фіксують дверну коробку в прорізі. Для цього використовують клини.

- Вирівнювання дверей починається зі стійки, де розташовуються дверні петлі. Будівельним рівнем перевіряють вертикальність з лицьового, а також з внутрішнього боку коробки.

- Через монтажні вушка в стіні просвердлюють отвори, що мають діаметр не менше 1,5 см і глибину мінімум 10-12 см. У просвердлені отвори забивають штирі (або закріплюють анкерні болти), потім повторно перевіряють якість виконаних робіт рівнем. Якщо все виконано, вірно, то за допомогою зварювання приварюють штирі до монтажних пластин. Прийшов час навісити дверне полотно, не забувши змазати петлі, якщо передбачено конструкцією - укласти в них невеликі кулі. Залишки змащення потрібно відразу ж акуратно видалити.

- Відразу після установки дверної фурнітури, потрібно вирівняти бічні стійки з боку замку. Для цього необхідно зміщувати стійку і прикривати двері, доки по всій висоті не залишиться однаковий зазор величиною в 2-4 мм між дверима і бічною стійкою.

Важливо!!! Заварювати прути або остаточно затягувати болти потрібно тільки тоді, коли ще раз перевірите, що двері легко закриваються та відкриваються, не торкаючись коробки.

- Після установки дверей, проміжок, що залишився між коробкою і стіною запінюється за допомогою монтажної піни. При цьому короб з лицьового боку обклеюють по всьому периметру малярним скотчем, щоб він не вимазався.

- Після того, як остаточно підсохне монтажна піна (приблизно, через добу), залишається заштукатурити монтажні вушка, а також весь інший простір між прорізом і коробкою.

Якщо вхідні двері встановлені правильно, то у відкритому стані з кутом в 45 градусів, вони повинні залишатися в рівновазі. Крім того, всі ключі будуть легко входити в свердловини, без зусилля повертаючись в замку в закритому і відкритому стані.

Повернутися до списку