Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Утеплення будинку

30.01.2013

Кожен з нас хоче мати затишний і теплий будинок. Для забезпечення тепла можна не витрачати багато грошей. Для зменшення втрати тепла використовуються різні утеплювальні засоби. Найбільш популярними утеплювачами можна вважати: пінопласт, скловату і мінеральну вату. Кожен з цих матеріалів, звичайно, має свої переваги та недоліки.

Пінопласт - утеплювальний матеріал, який являє собою пластмасові кульки, насичені газом і склеєні між собою. Він зручний для транспортування і укладання, тому що легкий сам по собі. При правильному утепленні пінопласт забезпечує високий рівень теплоізоляції. Його розмір, щільність, товщину і міцність вибирають в індивідуальному порядку, причому варіантів цих параметрів досить багато. Перевагою застосування пінопласту є те, що він не піддається біологічному впливу, іншими словами, не сприяє розвитку цвілі і вірусів. Завдяки вологостійкості матеріалу, йому не страшне підняття підземних вод. Для обробки пінопласту не потрібно спеціальних інструментів, достатньо звичайного гострого ножа. Він володіє достатньо хорошим рівнем вібро- і звукоізоляції.

До недоліків пінопласту відносять наступне:

- Через зовнішнє джерела вогню, не оброблений антипірином (речовиною, що захищає від займання) пінопласт схильний до займання, при цьому полум'я може швидко розходиться.

- Пінопласт руйнується від деяких технічних рідин.

Скловата - це матеріал, що складається з тонких волокон скла, він є екологічно чистим. Такий вид утеплювача має високий рівень тепло-звуко-і віброізоляції.

Також до переваг відносять:

- Компактність і легкість матеріалу, що зручно для транспортування;

- Слабку займистість, відсутність токсичних виділень, міцність, вологостійкість і стійкість до гниття.

Недоліком вважається необхідність при монтажі цього утеплювача забезпечувати працівнику захисні засоби.

Мінеральна вата - це волокна силікатних гірських порід та шлаків металургійного виробництва. Виробляється у вигляді плит і рулонів. Має високий рівень тепло-, вібро- і звукоізоляції. При просочуванні відразливими речовинами стає вологостійким. Не має властивості втрачати свої геометричні розміри, це забезпечує відсутність ізоляційних дірок. Такий утеплювач не здатний займатися й виділяти токсичні речовини.

Недоліки мінеральної вати: при тривалому впливі вологи, даний утеплювач може втратити до 40% своїх теплоізоляційних властивостей.

У висновку відзначимо, що пінопласт, скловата і мінвата підходять для утеплення стін, стелі, підлоги, горища, труб або інших компонентів житла та будівель, які потребують цього. Для того щоб визначиться, який з утеплювачів вибрати в кожному конкретному випадку, краще звернутися до фахівців.

Повернутися до списку