Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Вагонка для внутрішнього оздоблення лазні

24.01.2013

Оздоблення в лазні здійснюють тільки натуральними природними матеріалами. Не можна ні в якому разі використовувати для такої мети матеріали з пластику, які широко застосовують у наш час в оздоблювальних роботах. Пластикові панелі, сайдинг або інші штучні матеріали і навіть кахельна плитка, безсумнівно, зручні, але з високими температурами, які досягаються в парній, вони несумісні.

Одним з найбільш популярних матеріалів для внутрішньої обробки лазні є дерев'яна вагонка. Її монтаж не складний, головне акуратно проводити стикування дощечок одна з одною. Бездоганне виконання цієї операції додасть лазні більш привабливий вигляд.

Як правило, для парної частини лазні використовують липову вагонку. Вона не сильно нагрівається, добре зберігає у вологому приміщенні свій колір, до того ж володіє приємним запахом. Наші предки знали і інші чудові якості цієї деревини, і навіть робили посуд з липи. Ще використовують вагонку з осики, але якість її значно нижча, ніж у липової вагонки.

Дотики до дощечок вагонки викликають приємні відчуття, враження м'якості. Вибираючи вагонку, звертайте увагу на те, щоб дощечки не мали сучків і не містили смолу. Наявність сучків цілком може призвести до опіків, смола ж буде прилипати до тіла, а також викликає труднощі дихання. Якщо ви любителі хвойного аромату, то можна кедрову дощечку покласти поруч з пічкою. Цього цілком достатньо, щоб досягнути необхідного ефекту.

А ось відділення там де миються можна обробити хвойної вагонкою. Ціна вагонки, наприклад, з сосни значно нижче ніж вагонка з липи.

Оздоблювання лазні вагонкою починається з виконання обрешітки. На стіну горизонтально прибивають рейки, які і обшиваються вагонкою. Починають закріплювати вагонку на обрешітку з кута короткими цвяхами або кляймерами. Застосування кляймерів, які являють собою приховані скоби, переважніше, тому що вони не іржавіють і, до того ж, не залишають отворів у дощечках, як цвяхи. Дощечки встановлюються у вертикальному положенні, щоб вода стікала вниз, не накопичуючись в пазах.

Потім поверхню дощечок покривають для захисту від вологи льняною оліфою. Деякі ще покривають вагонку лаком, але це на любителя. Дерев'яна вагонка володіє природними якостями, яких цілком достатньо для нормального використання.

Повернутися до списку