Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Вибираємо вхідні двері

24.12.2012

Сучасні вхідні двері бувають дерев'яними, металевими і з ПВХ (металопластиковими).

Металопластикові двері найчастіше встановлюють в офісних будівлях, медичних установах, магазинах. Як правило, їх роблять зі склопакетом, що дає кращий огляд того, що відбувається навколо,а також додаткове денне освітлення, але також зустрічаються варіанти і без склопакету. Для квартири двері з ПВХ використовують тільки на балконі або лоджії, а от у приватному секторі, котеджах і заміських будинках знайдеться багато місць для таких дверей: вхід в будинок, на мансардний поверх або горище, будь-яке господарське приміщення, басейн, оранжерею або зимовий сад. В останніх двох випадках особливо чудово виглядають двері зі склом по всій її висоті.

Вхідні металеві двері – надміцні і довговічні. Сучасні двері з металу відрізняються своїм художнім оформленням, що надає солідність будь-якому житловому приміщенню. Серед всього різноманіття металевих дверей можна вибрати як двері економ-класу, так і елітні броньовані двері. 

Якщо Ви вирішили вибрати дерев'яні двері, не женіться за дешевизною. Так як недорогі дерев'яні двері роблять з фанери і всередині вони пустотілі. В якості вхідних дерев'яних дверей треба вибирати двері з натурального дерева, тільки тоді, крім стильності і краси, буде гарантуватися безпека приміщення.

При виборі вхідних дверей також потрібно звертати увагу на її параметри, найбільш важливі з яких розглянемо нижче.

Ширина. Від цього параметру залежить комфортність входу через ці двері, зручність занесення меблів та обладнання. Тому ширина дверей не повинна бути менше 90 см.

Висота. Двері вхідні повинні мати як мінімум 201 см у висоту.

Коефіцієнт теплопередачі k. Для вхідних дверей він не повинен бути вище 2,6 Bт/(м2 × K). Тому, купуючи двері для входу, переконайтеся, що вказане в інструкції значення коефіцієнта k відповідає всій двері, а не тільки її фрагментам (наприклад, лише центральному фрагменту дверей, утепленому піною). Значення коефіцієнта k залежить від матеріалу, а також конструкції вхідних дверей. Так для дверей з дерев'яного масиву даний показник буде 1,8-2,6 Bт/(м2 × K), для утеплених дерев'яних - 0,9 - 2,6 Bт/(м2 × K), для металевих приблизно 1,8 - 2,6 Bт/(м2 × K), а для дверей з ПВХ в межах 1,3 - 2,5 Bт/(м2 × K).

Звукоізолююча здатність. Такий показник вимірюється в децибелах. Чим він вищий, тим менше вуличний шум буде проходити через вхідні двері в будинок. Як правило, він повинен бути рівний 30 дБ. Однак виробники цей параметр не визначають і не встановлюють. Тому, вибираючи вхідні двері, обов'язково зверніть увагу на щільність прилягання дверей і наявність прокладок (однієї, а краще двох) на стулці або коробці. Від цього буде залежати герметичність вхідних дверей, а значить і забезпечуваний ними рівень звукоізоляції. До того ж, виготовлені таким чином вхідні двері будуть закриватися без грюкання і шуму.

Повернутися до списку