Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

«Все що у нас є - це час. Як ви будете витрачати свій?». Richard Frinier!

«Все що у нас є - це час. Як ви будете витрачати свій?» - Richard Frinier, американський дизайнер outdoor.
trendy.jpg
Ландшафтний дизайн - величина відносно постійна. Його називають "найповільнішим з мистецтв", але при цьому кожен рік дизайнери обов'язково придумують щось нове або дають друге життя забутим трендам. І хоча це досить консервативний вид мистецтва, оскільки він найменше піддається змінам, щорічно можна знайти для себе щось нове й оригінальне. Які ж напрямки садового дизайну будуть переважати в 2017 році?

Знову і знову дизайнери outdoor роблять акценти на природні матеріали. Не виключенням буде та 2017 років рік, модні тренди в якому повертаються в світ природи. Меблі стають більш функціональною, відрізняється чіткими лініями і простими геометричними формами. Відсутність вишуканостей компенсується застосуванням цікавих матеріалів і оббивки оригінальної фактури і кольорів.

Ідея outdoor тренда 2017 року полягає в поверненні до коренів.

Екологічність

Віяння номер один, що задає напрямок всього, що відбувається на Вашій ділянці. Догляд за рослинами, використаний в будівлях і декорі матеріал, садові меблі, паркани та перегородки, будь-які водойми - все повинно бути безпечним і дружнім до природи. Використовуйте меблі з перероблених матеріалів, а не цілісного натурального дерева, замініть пластикові горщики на кам'яні, встановіть систему крапельного зрошення рослин, віддайте перевагу натуральному саду, відмовившись від строгих форм регулярного стилю - всі ці нехитрі дії не тільки збережуть здоров'я Вашого саду, але і зроблять Ваш ділянку набагато сучаснішою.

"Дика" галявина або штучний газон

Акуратний газон - символ мрії про ідеальну ділянку. Газон з натуральної трави вимагає постійного догляду і його потрібно періодично оновлювати. Він чутливий до погодних умов: посухи, рясним опадам і т.д. Власнику акуратної галявини доводиться удобрювати грунт, стригти рослини, забезпечувати регулярний полив. З цих причин в садах стали з'являтися невибагливі покриття з декоративним штучним газоном. Також можна відмовитися від спеціальних трав'яних покривів на користь "диких" лугових газонів, засаджених квітами і злаками, а стрижені вони виглядають нітрохи не гірше.

Злакові сади

 «Зараз в моді злакові сади. На ділянках їх можна зустріти все частіше і частіше. А ще недавно вони мали репутацію "сміттєвих"». Тетяна Звездочкіна, керівник ландшафтної студії VENUS DESIGN

Клумби з декоративних злаків ще одна ідея ландшафтного дизайну 2017 року. Якщо на ділянці не приживаються екзотичні рослини, зверніть увагу на місцеві види багаторічних трав і декоративних злаків, прекрасно ростуть на бідних ґрунтах. Сьогодні в тренді клумби з суміші грунтопокривних рослин, які надають ділянці природний вигляд. Поєднуйте низькорослі, середньорослі і високорослі злаки, підбираючи рослини з однаковими вимогами до умов зростання. Особливо красиво виглядає костриця, ячмінь гривастий, імперата циліндрична і міскантус. Клумбу можна оформити натуральними матеріалами - великими каменями і насипом з дрібного гравію чи мульчі.

Перед висадкою розсади перекопайте грунт лопатою. Хочете спростити завдання - загляньте в каталог садової техніки, щоб вибрати мотоблок або мотокультиватор. Вирівняйте грунт і розмітьте місця для клумб за допомогою піску. Для стримування надмірного зростання злаків вкопати в грунт "кордони" з шиферу або пластику.


Назад, до городів

«Основна тенденція - це бажання замовників мати в своєму саду город. В останні роки це більше пов'язано з бажанням людей харчуватися чистими, свіжими органічними продуктами. Стежити за своїм здоров'ям стало модно». Тетяна Осипова, ландшафтний дизайнер.

tendencuya.jpg

Екзотичні породи поступово витісняються більш звичними, рідними формами не тільки з економічних причин, скільки із-за трендів.

Що безумовно знову увійшло в моду, так це городи і самостійне вирощування рослин, і в цій тенденції дуже чітко простежується, що тренди в дизайні переносяться зі стилю життя. Люди в більшості хочуть самі саджати і вирощувати: допомога потрібна в плануванні, складанні асортименту і підборі рослин.

Для облаштування грядок не знадобиться багато місця. Є безліч ідей вертикального розміщення грядок навіть на веранді. За те ви завжди будете впевнені в якості продуктів вирощених власноруч.

Автентичність + ретро

 «Подібно до того, як в житлових інтер'єрах все частіше з'являються скрині і порцелянові сервізи з минулого століття, в сад повертаються "бабусині" квіти - від жоржин і чорнобривців до гладіолусів», - зазначає Тетяна Звездочкіна.

Створити стильний і красивий сад на власній ділянці - мрія багатьох. Модні тенденції ландшафтного дизайну доповнює старий «тренд», котрий знову повернувся - використання плодових дерев і кущів у саду. Пройшли часи, коли плодовий сад і город сором'язливо ховалися в дальньому кутку ділянки: зараз люди цінують не тільки декоративність, але і функціональність. У квітниках можна побачити буряк, в огорожі - шипшину. Красять ділянки декоративні яблуні, бузок, липи і берези. Плодовий сад більше не окремий сегмент ділянки: яблуні і груші можуть стати весняним акцентом навіть в парадній зоні.

Зелений дах

«Основний тренд - це підхід до збереження біорізноманіття, тенденція до використання п'ятого фасаду - архітектура зелених дахів. Для приватних володінь це природна стилістика використання лісових і лугових трав; менше стриженого газону, більше квітучих галявин». Ілля Мочалов, ландшафтний архітектор.

І сад, і город можуть поставати в новому образі - наприклад, переїхати на дах - там, в кінці кінців, і сонця більше, і вітру менше. Так само ця технологія є і новим способом в енергозбереженні - до чого прагнуть зараз всі архітектори і дизайнери. Приклад цьому - земляний будинок (Earth house) - проект дизайнера Peterа Vetsch, Дітікон, Швейцарія.

Об'ємне освітлення

«Чіткі лінії і мінімалізм і зробили лампу супер елегантною». Ерік Магнуссен, данський дизайнер.

osvitlennya.jpg

Без освітлення переміщення навіть по найкрасивішій ділянці у вечірній час доби може перетворитися в практично нездійсненне завдання. А правильно підібране освітлення навіть найскромніший дизайн саду може перетворити в чарівну казку, вигідно підкресливши акценти. Віддайте перевагу простим формам світильників, з них можна створювати цікаві світлові композиції, не боячись переборщити з химерністю. Розташовуйте світильники на всіх ярусах ділянки, підсвічуючи не тільки доріжки, а й крони дерев, верхівки огорож - це дозволить створити об'ємне і незвичайно затишне освітлення. Слідуючи тенденції екологічності, зверніть увагу, на світильники, які працюють від LED ламп або сонячних батарей.

Зони комфорту в саду

«Надмірна увага до зовнішнього вигляду об'єкта не повинна бути на шкоду його реальної мети». Toan Nguyen, французький дизайнер-експериментатор.
komfort.jpg

У нових течіях ландшафтного дизайну їм приділяється не менше уваги, ніж кімнатам в будинку. Це абсолютно не означає, що ви повинні виставити на відкрите повітря дорогі домашні меблі - навпаки, чим простіше і візуально легше буде садові начиння, тим краще. Зверніть увагу на меблі з переробленої сировини або палет, що стали досить популярними - недорого і практично.

Футуристичний дизайн меблів з штучного ротанга з стилі Orbit змушує переглянути усталені поняття про вуличні меблів. Усамітнення в світі чуттєвості. Шезлонг у формі острова ідеально змодельований для релаксації - прекрасне місце для того, щоб залишитися наодинці один з одним, насолоджуючись сонячними ваннами і комфортним відпочинком.

Тенденції в дизайні вуличних меблів, що обумовлені їх функцією не розділяє вуличні і домашні меблі на два табори. Звичайно, парасоля від сонця вдома не дуже стане в нагоді, так само як і отвори для нього в деяких столах. Але в цілому меблі можуть спокійно переміщатися з тераси в будинок і назад.

Лава, начебто типовий вуличний вид меблів, в цьому році вкрай популярна і з'явилася у багатьох марок, в тому числі з явним прицілом на внутрішнє використання. Вдома більшість з нас, можливо, віддасть перевагу м'якому дивану, але в громадських приміщеннях лава буде до речі. Шезлонг теж ніяк не прив'язаний до басейну. По суті, це та ж кушетка, яка стане в нагоді і вдома - для післяобіднього сну, сповідей психоаналітику або масажу. Навіть такі вишуканості, як великі ліжка або подвійні крісла, можна уявити вдома, було б місце.

Різноманітні садові гойдалки і гамаки будуть дуже доречні в вашому саду, дворі, веранді. А так же модні і в цьому сезоні крісло-кокон стане відмінним доповненням не тільки для вулиці але і для інтер'єрі.

Організуйте в саду хоча б одну повноцінну зону відпочинку - з сидячими і лежачими місцями, навісом, відгородіть її живою огорожею або пологом рослин і Ви неодноразово скажете собі спасибі, наприклад відпочиваючи там під час дощу з чашкою гарячого напою.

Зона барбекю - тепліше, ще тепліше

«Живий вогонь завжди привертає увагу. Хтось любить посиденьки біля багаття з друзями і піснями під гітару, а кому-то просто подобається дивитися на вогонь і мріяти. У уявленні людей, місце для вогнища - це місце об'єднання, затишку і тепла », - пояснює ландшафтний дизайнер Марія Гомін.
barbeky.jpg

Ще однією модною тенденцією в дизайні ландшафту 2017 року є створення упорядкованих садових барбекю-просторів, - це так звані барбекю-сади під відкритим небом. Ці простори суттєво відрізняються від літньої кухні або місця для установки мангалу. Барбекю-сади - це комплекс взаємопов'язаних рішень, які гармонійно інтегруються в ландшафт і сад, які важливо врахувати ще на етапі планування. Центром барбекю-садів стають вогнища, які поєднують в собі дизайн-об'єкт, місце для багаття і гриль.

Всілякі форми організації живого вогню, повинні створювати атмосферу затишку. Центром зони відпочинку стає гриль-барбекю або інше джерело вогню - (наприклад, садова піч, тандир). Майданчик може оснащуватися місцем для багаття, столом, навісом і лавочками для теплих дружніх посиденьок.

Водойми для всіх

В історії садів вода здавна грала визначну роль. Аж до 60-х років ХХ століття влаштовувати водні затії і населяти їх дивовижними водоростями і екзотичними рибами могли собі дозволити тільки дуже заможні люди, звичайній людині завести в саду водойму було практично неможливо. Тільки з появою у продажу ставкової гумової плівки і готових форм, а так само всіляких насосів для фонтанчиків та плаваючих світильників - створення їх стало звичайною справою, доступною для всіх. Водойма - прикраса саду, добре, якщо її видно з дому. Близько водойми обов'язково має бути місце для відпочинку. Важливо визначити, який стиль водного пристрою найбільше підійде вашому саду. Якщо в архітектурі будинку і організації навколишнього його простору простежується явно виражена геометрія, а в обробці використовується камінь, цілком доречно організувати формальну водойму, може бути, з фонтаном, підійде канал, що ефектно прорізатиме красиве мощення, а також сотенний фонтанчик типу маскарона. Якщо будинок ближче до стилю кантрі, доречним буде і тихий струмочок, і ставок, схожий на природний, але підійде і невелика водойма простих геометричних обрисів, наприклад - круглий, який цілком можна облаштувати в ландшафтному дусі.

"Розумні" технології

Техніка і всілякі програми повільно, але вірно входять в життя всіх власників заміських будинків. За допомогою смартфонів в наші дні можна зробити практично все - забезпечити полив, потрібний температурний режим, освітлення і навіть внести добрива. Звичайно, для цього потрібно відповідне обладнання і технології. Тому якщо ви придбаєте навіть невеликий "розумний" датчик поливу і зрошення, вже можна сказати, що ви в тренді!

tehnology.jpg

Ділянка повинна по стилю поєднуватися з будинком на ньому, з фасадом будівлі і прибудов. Декор і планування не повинні перешкоджати комфортному переміщенню по саду, а сама ділянка має радувати не тільки очі сусідів і сторонніх спостерігачів, а Ваші в першу чергу. Садові меблі, оснащення ділянки, зони землеробства - повинні бути не тільки красивими і екологічними, а й зручними.

Не переборщіть в сліпий гонитві за модою, не обов'язково виконувати відразу всі поради ландшафтних дизайнерів, намагаючись зробити зі свого саду холодний і відчужений витвір мистецтва з обкладинки глянцевого журналу. Не забувайте про первісні ідеї власної ділянки землі - в першу чергу він покликаний дарувати Вам комфорт і відпочинок від міської суєти. А Нова Лінія допоможе стежте за модними новинками, і ви будете завжди в тренді!


Повернутися до списку