Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Вибираємо гідромасажну ванну

26.01.2013

Ще не так давно ванни з гідромасажем були доступні небагатьом, але сьогодні виробники пропонують величезний асортимент моделей і цін, завдяки чому такі ванни отримали широке поширення. Тепер нам надається вибір згідно зі своїми побажаннями і можливостями, адже комфорт і користь гідромасажних ванн не викликає сумнівів.

На що потрібно звертати увагу при виборі гідромасажної ванни, розглянемо в цій статті.

Звичайно, в першу чергу важливо визначитися з підходящим розміром і формою ванни. Наприклад, компактні гідромасажні кутові ванни, зокрема сидячі, відмінно підходять для невеликих ванних кімнат, які найчастіше зустрічаються в звичайних квартирах. Вони можуть мати форму рівностороннього трикутника або їх сторони можуть бути різної довжини. Також для квартир оптимальним варіантом є прямокутні ванни з гідромасажем. Якщо ж ванна кімната не має значних обмежень в розмірах, то тут вибір справді величезний: овальні, круглі, просторі кутові і прямокутні, або величезні ванни з гідромасажем, що нагадують міні-басейни.

Також при виборі ванни з гідромасажем важливим моментом є розташування і кількість форсунок - отворів, що пропускають воду і бульбашки повітря. Чим більше форсунок, тим більш якісним буде масаж. Слід віддавати перевагу таким моделям, де форсунки розташовуються на рівні тулуба, попереку, ніг, так як це буде найбільш позитивно позначатися на корисних властивостях масажу, Якісний масаж гарантує також потужний компресор і насос (від 1 кВт). Необхідна потужність насоса буде залежати від кількості форсунок.

Як правило, при виготовленні ванн використовується сталь, чавун або акрил. Сталь - це найбільш економний варіант. Сталеві ванни легкі і міцні, але є й недоліки: вони погано утримують тепло, плюс вода, потрапляючи в ванну, утворює шум, який може дратувати. Чавунні ванни не шумлять і добре зберігають тепло, але сам чавун багато важить, коштує дорого і емалеве покриття такої ванни легко пошкодити.

Найбільшою популярністю останнім часом користується акрил. Ванни акрилові з гідромасажем не шумлять і мають невелику вагу (при однакових параметрах акрилові і сталеві ванни приблизно рівні по вазі). Якщо раптом на поверхні такої ванни виникли подряпини або сколи, то вони легко усуваються.

Повернутися до списку