Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Вибираємо міжкімнатні двері

04.01.2013
Найчастіше, в якості міжкімнатних дверей ми вибираємо двері з дерева і різних його похідних - ДВП, ДСП, МДФ, фанери, шпону, дощок різних сортів деревини. Ось про них і поговоримо.

Найбільш дорогий варіант, це, звичайно, двері зі деревини. Ціна і якість дверей, виготовлених зі деревини, визначається самою деревиною (породою дерева), а також якістю обробки і сушки. Двері можуть бути зроблені з цілісних брусків - масиву, а можуть бути виготовлені з склеєних між собою дерев'яних планок.

Такі матеріали, як ДСП і ДВП давно відомі, їх виготовляють з дрібних деревних відходів. МДФ - більш сучасний матеріал, він не містить фенольних смол, не розтріскується, майже не розбухає, легкий в обробці. Двері з таких матеріалів найбільш доступні за ціною.

Види оздоблення

Дуже часто зовнішні поверхні дверей і дверні коробки декорують облицюванням зі шпону (натуральним або штучним). Шпоновані двері не поступаються дверям з масиву за зовнішнім виглядом. Натуральний шпон являє собою тонкі листи деревини, його виготовляють з різних порід дерев, тому можна зустріти велику кількість текстур і відтінків. Штучний шпон зовсім не має жодних обмежень в кольоровому виконанні, тому підібрати такі двері в тон стінам, стелі, підлозі або меблів не складає жодних труднощів.

Дуже добре, коли дотримується сумісність матеріалів при шпонуванні дверей. Справа в тому, що шпон добре тримається на рідній деревині або на підкладці з МДФ. В іншому випадку, наприклад, коли шпон дубовий, а основа дверного полотна із сосни або берези, то з часом шпон потріскається або відшарується. Також важливе якісне кріплення шпону по краях полотна. У якісних дверях це забезпечується вставкою рейки по торцях, шириною з товщину дверей, яка також виконана з тієї ж деревини.

Двері зі шпону можуть бути такими ж довговічними, як і двері з цілісних брусків, але коштують набагато дешевше. При якісному виробництві вони не розшаровуються, не коробляться і не реагують на зміни температури та вологи в допустимих межах.

Ламіновані міжкімнатні двері також мають безліч переваг. Такі двері покривають ламінатною плівкою, якаvmd.jpg імітує текстуру деревини або ламінатом, тому такі двері практично не відрізняються від натуральних дверей за зовнішнім виглядом, але вартість їх значно нижча. Двері з ламінату дозволяють використовувати будь-які дизайнерські рішення, мають відмінні експлуатаційні характеристики, підвищену стійкість до дії вологи і температурних перепадів.

Конструктивне виконання

За конструктивним виконанням міжкімнатні двері можуть бути фільончастими або щитовими.

Фільончасті двері є безперечним лідером продажів. Такі двері являють собою дерев'яний каркас (обв'язку), куди вставляють панелі (фільонки) з деревини або її похідних, а також скла. Є 3 варіанти:

1. Двері роблять з деревини цінних порід твердих сортів (дуба, граба, тика, горіха). Фільонки скріплюються між собою шиповими з'єднаннями, які вставляються в пази. Такі двері коштують досить дорого, але і термін служби у них великий.

2. Фільончасті двері виготовляють із деревини м'яких сортів (сосна, всі хвойні). Для того щоб такі двері служили довше, їх просочують спеціальним масляним складом. Вартість їх набагато менше, ніж фільончастих дверей, виготовлених з цінних порід деревини.

3. Міжкімнатні фільончасті двері, які виготовляють з комбінованих матеріалів. Вони отримали широке розповсюдження через красивий зовнішній вигляд і чудові експлуатаційні характеристики, володіючи при цьому порівняно низькою ціною. Їх виготовляють з ХДФ або МДФ, обробляють шпоном і покривають різними просоченнями, лаком. При дотриманні умов експлуатації такі двері послужать вам півстоліття.

Щитові двері красиві і мають доступну ціну. Дверне полотно щитової конструкції - суцільні або пустотілі щити, які облицьовують із двох сторін. Такі щити можуть бути порожнистими або суцільними. Суцільні щити можуть бути зроблені з ДСП або зі склеєних дерев'яних рейок. Пустотілі щити являють собою каркасно-обшивальну конструкцію. Заповнення каркасу найчастіше виконується з гофрованого картону, що нагадує соти, але також використовується розріджений рейковий каркас, каркас із ДВМ у вигляді решітки або смуг.

Облицювання виконується пластиком, твердими ДВП плитами, які шпоновані або мають спеціальний зносостійке покриття у вигляді ламінату. Різноманітність технологій складання щитів допомагає створювати незвичайні комбіновані двері, в яких використовуються натуральне дерево плюс ламіноване ДВП або ДСП, пластик. У таких дверях може бути зроблено часткове заповнення склом. Скляне полотно виконується або цілком із загартованого скла, або має металеву обв'язку.

У наш час дуже зручно вибирати двері в інтернет-магазинах. Задавши, наприклад, пошук "міжкімнатні двері Київ", ви отримуєте список магазинів у вашому місті з докладним описом, фотографіями та цінами. Вдалого вам вибору.

Повернутися до списку