Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Вибираємо труби для опалення та водопостачання

07.02.2013

Сучасні труби для опалення та водопостачання мають значні переваги в порівнянні зі старими трубами. Їх внутрішня гладкість, можливість використання труб менших діаметрів, більш простий і компактний монтаж системи в цілому, звичайно, говорять на їх користь. Усередині таких труб виключене виникнення наростів і корозії, що дозволяє зберегти хорошу пропускну спроможність протягом тривалого періоду часу. Додаткової обробки при цьому, як у чавунних і металевих труб, не потрібно. Для монтажу труб немає необхідності купувати спеціальний інструмент і обладнання, всі дії по з'єднанню і закріплення труб робляться швидко і просто, з використанням мінімального набору інструментів.

При виборі труб для систем водопостачання та опалення потрібно керуватися умовами і необхідним терміном експлуатації труб, гідравлічними, технічними та гігієнічними характеристиками труб, співвідношенням ціна/якість, вибирати відомих виробників труб, а також з'єднувальних фітингів і фасонних частин. Найбільш популярними за всіма основними параметрами у споживачів є металопластикові, а також поліпропіленові та поліетиленові труби. От їх ми і розглянемо.

Металопластикові труби

Металопластикові труби складаються з внутрішнього та зовнішнього пластикового шару, а проміжним є металевий шар. Такі труби з'єднують муфтами, фітингами, трійниками. Завдяки двом шарам пластику, володіють значною пластичністю і хорошою гнучкістю, прості в монтажі, ріжуться звичайним заточуванням, не вимагаючи спецінструменту. Металопластикові труби можна замуровувати в підлогу і стіни, що розширює можливості по внутрішній обробці приміщення. До мінусів відносять нестійкість до сильних гідроударів, вартість фітингів для таких труб досить висока.

Поліпропіленові та поліетиленові труби

Такі труби діляться на звичайні, для яких підходить тільки холодна вода, і фольговані, що використовуються для гарячої води. При виборі труб потрібно знати, що не кожен полімерний матеріал підходить для питної води. Кожен вид труб має свою область застосування, про це можна дізнатися у продавця-консультанта. Плюси таких труб: термін служби до п'ятдесяти років, низька вартість, простота монтажу, спеціальне обладнання та інструменти при цьому не потрібні. До мінусів можна віднести скрупульозність підбору виду поліетиленових або поліпропіленових труб в кожному конкретному випадку, і те, що такі труби не підлягають ремонту, необхідно робити заміну пошкодженого шматка труби на новий.

Звичайно, при виборі труб для водопостачання (питного або технічного), а також для опалення, в залежності від того, які батареї опалення будуть встановлюватися, краще проконсультуватися з фахівцем. Удачі вам!

Повернутися до списку