Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Вибираємо унітаз

17.01.2013

Одним із предметів першої необхідності в будинку або в квартирі є унітаз, і вибрати його не є такою вже й простою задачею. Перед покупкою вам потрібно визначитися, що саме ви шукаєте: унітаз підлоговий або підвісний, з зовнішнім бачком або застінним, який випуск в каналізаційну трубу вам необхідний.

За типом кріплення унітази поділяють на підлоговий або підвісний. Підлоговий варіант добре всім відомий, а ось підвісний, який кріпиться до стіни і здатний витримувати навантаження в 400 кг, з'явилися не дуже давно, але вже встигли завоювати симпатію споживачів. Вони компактні, тобто є ідеальним варіантом для невеликих приміщень, виглядають стильно, і завдяки міцній інсталяції не менш надійні, ніж підлогові.

При виборі бачка є наступні варіанти, які пропонують заводи виробники:

Моноблок - бачок з унітазом з'єднані в єдине ціле. Бачок скріплюється з основою. Бачок від унітазу знаходиться окремо.

Є моделі унітазів, де всі зливні пристрої разом з бачком монтуються в стіну, зовні тільки видна кнопка змиву. Для монтажу використовують спеціальні конструкції - інсталяції, на які і підвішується чаша. При використанні вбудованих бачків економія місця стає більш суттєвішою. Однак перед придбанням такого дива техніки, потрібно вирішити, в яку саме стіну будете «ховати» бачок.

Визначившись з моделлю бачка, потрібно звернути увагу на систему зливу. Звичні для нас важелі витісняються кнопкою, в деяких випадках не однією, а двома (як варіант, одна кнопка, розділена на дві частини). Завдяки таким кнопкам є можливість користуватися функцією половинного зливу води, що дозволяє істотно економити воду. Кнопку зовнішніх моделей в бачку розташовують посередині кришки, у вбудованих моделей - на стіні.

Також при виборі бачка зверніть увагу на спосіб його наповнення. Їх два: нижнє і бічне. У першому випадку вода подається знизу фонтанчиком, при цьому бачок працює тихіше, в порівнянні з боковим підключенням. Тепер давайте розглянемо конструкцію змиву. Унітаз з'єднується через впуск зі стояком каналізації. Він може бути вертикальним, горизонтальним або косим. Для правильного вибору, необхідно врахувати, як розміщуються комунікації у вас. Просто зазирніть за унітаз, і ви побачите, в якому напрямку йде каналізаційна труба, значить, такий тип впуску вам і слід вибирати.

Змив в унітазі буває прямим або зворотнім (круговим). Вода в першому варіанті надходить, не змінюючи напрямок, у другому - подача здійснюється по спеціальних каналах, міняючи напрям по шляху на протилежний. При зворотному змиві витрачається менше води, і чаша омивається більш рівномірно.

Існують ще й такі варіанти змиву: каскадний, коли вода омиває всю чашу по поверхні рівномірно; душовий, де вода подається під певним кутом, створюючи воронку, що омиває поверхню унітазу.

Наостанок, розглянемо з чого виготовляють унітази. Вибір різноманітний: пластик, чавун, скло, сталь і навіть золото. Але, звичайно, краще вибирати звичний для нас традиційний варіант - унітази з фаянсу і фарфору.

Повернутися до списку