Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Вибираємо змішувачі для ванної

02.12.2012
У наших ванних кімнатах ми традиційно звикли бачити, так звані, одноважельні і двохвентильні змішувачі.

Одноважельні змішувачі

Вони найбільш прості та зручні у використанні. Дають можливість швидко встановити необхідну температуру, при цьому легко контролюється потік води і його миттєво можна зупинити.

Для змішування води в одноважельних змішувачах використовують кульові або керамічні картриджі. Недоліком кульового змішувача вважають швидкий вихід його з ладу через корозію, тому краще використовувати попереднє очищення води або при початку підтікання крана міняти прокладку із пластику, це буде коштувати копійки. А вже коли сам картридж сильно зноситься, можна поміняти його повністю. Це легко зробити самостійно, головне придбати картридж, підходящий саме для вашого крана.
Керамічні пластини в цьому плані найбільш довговічні, але якщо все ж їх механізм вийшов з ладу, то доведеться міняти відразу весь картридж.

Двохвентильні змішувачі

Регулювання температури в таких змішувачах займає більше часу, але вони все-таки користуються популярністю при установці у ванній, якість води практично не впливає на їх роботу і вони рідко виходять з ладу. До того ж зіпсована гумова прокладка легко і швидко може бути замінена.



Якому матеріалу віддати перевагу


Кращим матеріалом для корпусу змішувача вважається латунь. Нержавіюча сталь добре підходить для кріпильних деталей і деталей регулювання натиску води. Для захисту від корозії змішувачі нікелюють або покривають хромом. Другий варіант краще. Декоративно виглядають змішувачі з емалевим покриттям, але при не акуратному використанні воно може відколотися.

Місце застосування та види кріплення

Змішувачі у ванній кімнаті розрізняють за місцем розміщення: для ванної, умивальника, душу і біде.
За типом кріплення розрізняють настінні змішувачі, з кріпленням на борт ванни і з кріпленням на стійку.

Якщо ванна знаходиться поруч зі стіною, зручно використовувати змішувачі з настінним кріпленням. Головне правильно підібрати довжину виливу (відстань від стіни до кінця «носика» змішувача). Якщо у вас широкі борти ванни, то при короткому зливі струмінь буде потрапляти на борт ванни і розбризкується.

Настінні змішувачі з поворотним носиком зручно використовувати відразу і для ванної і для умивальника, якщо вони знаходяться поряд.

Змішувач з кріпленням на борту ванни більше підходить для кутових і прямокутних акрилових ванн з широкими бортами, а також для гідромасажних ванн з пультами управління.

Для окремо стоячих ванн змішувачі встановлюють на спеціальній стійці.

Для покупки змішувачів вибирайте спеціалізовані магазини. Хороший інтернет магазин сантехніки також вам підійде. Купуючи в них, ви отримуєте якісний товар і головне з гарантією.

Повернутися до списку