Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Види газових колонок

13.12.2012

Сучасні колонки мають практично один принцип роботи, але при цьому в них є певні технічні відмінності, які впливають на експлуатаційні якості. Давайте розглянемо ці відмінності, щоб легше було визначитися, яка колонка вам більше підійде.

1 відмінність - камера згорання. Вона може бути відкритою і закритою.

При відкритій камері згорання кисень для спалювання береться з приміщення, при цьому продукти горіння, за допомогою природної тяги, виходять через димохід на вулицю. Колонки с природною тягою не залежать від електроенергії і вважаються більш надійними, проте менш ефективними.

Газові колонки з закритою камерою не потребують димоходу або витяжки. Вони обладнуються електричною турбіною, яка забезпечує примусовий відвід продуктів горіння на вулицю через спеціальну коаксіальну трубу. Також через неї проводиться забір кисню, який необхідний для горіння. Такі моделі простіше встановлювати, вони не залежать від тиску газу, при їх роботі відбувається більш ретельне спалювання газу, що виключає потрапляння відходів горіння в кімнату, тобто вони є більш екологічно безпечними. Однак коштують вони дорожче, ніж димохідні аналоги, і для їх експлуатації необхідно електрика.

2 відмінність – підпал горілки.

В сучасних колонках підпал горілки виконується 3 способами: за допомогою п’єзорозпалу, від батарейок або від гідрогенератора.

В колонках з п'єзорозпалом запуск роблять вручну, при першому включенні, натиснувши відповідну кнопку для утворення іскри.

Надалі робота горілки відбуватиметься за допомогою запального гніту. При цьому гніт буде горіти постійно, навіть після відключення колонки. Серйозні виробники роблять споживання газу при вимкненій колонці максимально економічним. Краще вибирати ті апарати, які володіють функцією термоелектричного контролю полум'я і мають датчик, який захищає водонагрівач від перегріву. Це дає додаткову гарантію безпеки під час експлуатації.

У моделях з розпалом від батарейок (так званим електронним розпалом) колонка вмикаєтьсявимикається автоматично при вмиканні/вимиканні крана з гарячою водою. Завдяки відсутності постійного горіння гноту, економія газу може становити близько 25%. Батарейку необхідно міняти приблизно раз на рік.

Найсучасніші моделі газових колонок виготовляють з гідродинамічним генератором. Колонка запалюється автоматично від електрики, що виробляється гідротурбіною за допомогою потоку води. При цьому ніяких батарейок міняти не треба, і немає підвищеної витрати палива.

Багато місця газові колонки не займають, звичайно їх розміщують на кухні. Досить часто можна взагалі не помітити, що вона там є. Сучасні кухонні меблі легко дозволяє вбудувати газову колонку, але тут головне дотриматися всіх вимог безпеки.

Повернутися до списку