Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Викладаємо фартух із плитки на кухні

25.01.2013
Дуже рідко на наших кухнях можна побачити облицювання всіх стін, а от фартух із плитки кожен розсудливий господар зробити захоче. Що для цього треба? З інструментів і матеріалів необхідно підготувати наступні:

  • плитку з розрахунку площі облицювання;
  • клей для плитки; штукатурну суміш;
  • грунтовку; шпатель гребінчастий з шириною зуба 10 мм;
  • малярний шпатель; хрестики пластикові;
  • ріжучий інструмент (професійний склоріз, плиткоріз ручний, болгарка і т.д.);
  • клини, рівень, правило, пензлик;
  • затирку.

Перед укладанням плитки, стіну на кухні необхідно як слід підготувати. Її очищають від старих шпалер, збивають стару штукатурку, якщо вона потріскалася й обсипається, або під нею є повітряна порожнина. Для перевірки якості штукатурки простукують те місце, де буде укладатися плитка, по звуку і визначають порожнечі. Якщо такі порожнини виявлені, обов'язково збиваємо штукатурку в таких місцях, інакше під вагою плитки вона все одно звалиться. Ось ми і підготували надійну, тверду основу. Потім необхідно обов'язково прогрунтувати робочу стіну кухні для кращого зчеплення нової штукатурки і бетонної основи стіни.

Після того, як грунтовка висохне, можна починати штукатурити стіну. Розведіть штукатурну суміш до потрібної густоти і нанесіть її монтажним шпателем на бетон. За допомогою правила виведіть шар нової штукатурки по рівню зі старою. Дайте їй час висохнути, і можна переходити до наступного етапу робіт - розмітці.

Зазвичай, плитку розташовують на висоті приблизно 0,8 метри від підлоги, але, звичайно, це залежить від ваших меблів. Необхідно керуватися простим правилом: по 5 см плиткового фартуха йде під стільницю і під верхні шафки. Розмітьте нижній рівень рядів і проведіть пряму лінію, яка і буде орієнтиром початку облицювання.

Підготуйте клейову суміш. Для цього у відро налийте воду (приблизно 1/3) і засипте клей. Розмішуйте його до густого стану. Потім залиште клей на 5 хвилин, знову розмішайте. Так, отриманий клей не буде густим і його структура не буде грудкуватою.

Нанесіть отриманий розчин шпателем на стіну і розрівняйте його гребінкою, щоб шар клею становив 1-1,5 міліметра. Такий же шар клею нанесіть і на саму плитку. Після того, як перший нижній ряд укладений, необхідно виставити його за рівнем.

Спочатку за допомогою правила вирівняйте плитку по площині, потім вирівнюйте зверху і по горизонталі. Для фіксування плитки в такому положенні, потрібно під нижню частину кожної з плиток підкладати клинці або по довжині всього ряду прикріпити планку під нижню частину плитки. Не забувайте вставляти між плитками хрестики, щоб регулювати відстані між ними. Після того, коли перший ряд вирівняний, укладайте інші ряди. Ретельно очищайте шви під час укладання плитки (можна викруткою або тим же хрестиком), щоб при їх затирці не виникло проблем.

Все, плитка для кухні на фартух викладена. Залишилося привести кухню до ладу, розставити меблі і насолоджуватися чистотою та затишком.

Повернутися до списку