Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Вирівнюємо підлогу під плитку

19.12.2012

В цій статті ми розглянемо спосіб, як без зайвих зусиль вирівняти підлогу під керамічну плитку. Відразу наголосимо, що мова піде про дійсно нерівну підлогу. Якщо ж у вас перепад підлоги невеликий, в 1-2 см, або однаковий рівень підлоги, але багато виїмок і заглиблень, то тут краще і легше скористатися самовирівнювальною сумішшю.

Отже, почнемо. Знімаємо старе покриття, прибираємо шари бетону, що відшаровуються й очищаємо підлогу від сміття та пилу. Тепер нам треба зробити розмітку рівня майбутньої підлоги. Найкраще скористатися лазерним рівнем, який можна придбати в будь-якому будівельному магазині. Розміщуємо такий рівень на найвищій точці нашої нерівної підлоги, включаємо, і по периметру приміщення отримуємо лінію, по якій і потрібно робити вирівнювання підлоги. Дублюємо цю лінію на стіні олівцем або кольоровою крейдою.

Тепер треба зробити мітки, за якими будемо вирівнювати підлогу. Для цих цілей зручно використовувати направляючі для гіпсокартону, тому що вони ідеально рівні і вартість їх невелика. Направляючі потрібно викласти на підлозі з відстанню між ними приблизно в 70 сантиметрів, краще це робити вздовж кімнати. Тепер необхідно зробити так, щоб ці направляючі співпали з рівнем нашої відмітки на стінах по всьому периметру приміщення. Робиться це просто. На розкладені направляючі зверху впоперек на них, викладаємо рівну вузьку дошку і дивимося, щоб кінці дошки збігалися з відміткою на стінах. Якщо не співпадають, то підкладаємо під направляючі маленькі шматочки дощок, фанери або гіпсокартону. Обов'язково перевіряйте рівнем, чи все рівно. Коли направляючі вирівняли, прикріпіть їх до підлоги в декількох місцях довгими саморізами, скориставшись перфоратором.

Тепер залишилось зробити стяжку підлоги, для цього між направляючими рівномірно заливаємо будівельну суміш, що складається з цементу, піску і води. Тепер скористаємося правилом – спеціальним інструментом для вирівнювання поверхонь та розрівняємо цементну суміш між направляючими таким чином, щоб вона була нарівні з ними.

От і все. Необхідно лише дочекатися, щоб суміш висохла.

Тепер плитка для підлоги буде укладатися на рівну, міцну поверхню без проблем. Так само можна готувати підлогу для укладання лінолеуму, ламінату, ковроліну або будь-якого іншого покриття.

Повернутися до списку