Як вибрати штучну ялинку?

3362

Підбираємо штучну ялинку

Ялинка – головний символ зимових свят. Ключовий пункт підготовки до святкувань – підбір пухнастої красуні та прикрас для неї. Нині популярно встановлювати штучні ялинки, які мають ряд переваг, на відміну від справжніх дерев.

Різновиди штучних ялинок

Асортимент штучних ялинок різноманітний. Вони діляться на різні типи, що залежать від розміру, забарвлення, матеріалу, збірки.
Штучні ялини можуть бути різних розмірів: невеликі (переважно встановлюються на стіл), величезні (під стелю). Якщо це маленька кімната, і Ви хочете поставити ялинку на стілець, тумбу інші меблі, обирайте виріб до 60 сантиметрів. Якщо Вас цікавить дерево, майже реальної довжини, то звертайте увагу на високі.
Детально з асортиментом можна ознайомитися в категорії штучні ялинки.

Важливою особливістю є тип збірки.

  • Каркасна. Розбирається на кілька частин, її гілки складаються як механізм в парасольці. Вони дуже компактні для збереження, швидкі в збірці.
  • Нерозбірна. Представлена єдиним цілим (єдина з’ємна деталь – підставка). Ключовим аспектом є те, що встановленням потрібно займатися заздалегідь, так як гілочки повинні максимально вирівнятися та розправитися.
  • Стовбурна. Найпоширеніший вид, який складається з розбірного/цілісного стовбура та окремих гілок. Кріпляться вони за допомогою гачків або нанизуються на стовбур. Збір займає 5-10 хв, залежно від розмірності.

Головним критерієм є матеріал, з якого створений товар. Залежно від виробника, вартості, стилю виділяють 3 типи:

  • Пластик (поліуретан). З нього виготовляють нерозбірні ялинки, які знаходяться у високому ціновому сегменті. Вартість виправдана реалістичними формами, терміном служби понад 15 років.
  • ПВХ (плівка). Дуже поширений тип в Україні. Привабливий зовнішній вигляд, низька ціна, термін служби до 10 років – роблять її вигідною в співвідношенні ціна/якість.
  • ПВХ (волосінь). У таких дерев гілочки більш схожі на натуральні, в порівнянні з ялинками зробленими з плівки. Ціна на них вища, ніж на плівкові. Відмінною рисою прийнято вважати реалістичність, довговічність (близько 15 років).

Більшість сучасних новорічних ялинок мають різноманітні кольори. Починаючи стандартним зеленим, закінчуючи білим або блакитним. Досить важливим фактором вважають наявність аксесуарів, доповнень таких як: шишки на гілках, сніговий покрив, вбудовані гірлянди.

Види штучних ялинок

Головні переваги

Шикарний зовнішній вигляд з усіх сторін гарантований при покупці штучного виробу. Вибираючи живе дерево складно, практично нереально, знайти продукт без дефектів (асиметричні гілки, обсипання та жовтіння). Штучну ялинку можна вибрати бажаного кольору, пухнастості, густоти.
Чистота в домі підтримується набагато легше. Ялинку можна мити, протирати, а головне не обсипаються голки, які протягом тривалого часу знаходяться в різних місцях житла.
Легка установка та транспортування, продумана конструкція, що поміщається в упаковці, заощадить час.
Економія. Не потрібно щорічно витрачати гроші, так як штучне дерево розраховане на багато років. Живе дерево може простояти до місяця, зберігаючи свої кращі якості, потім його потрібно викидати. Купити штучну ялинку – означає проявити турботу про екологію довкілля, збереження зеленої планети. Вирощуються вічнозелені тривалі роки, а після вирубки вони стають непотребом. Знижуючи попит на живі дерева, кожен зробить внесок в збереження природи.
Необхідно відзначити, що штучна ялинка не викликає алергії, мінімізує ризик виникнення загорянь, що актуально при використанні в офісах, школах, дитячих садках.

Плюси та мінуси використання штучних ялинок

У чому мінуси такого вибору?

З раннього дитинства у всіх формується аромат новорічних свят. Штучні ялинки обробляються спеціальними засобами, які створюють запах хвої, але пахне вона не так виразно в порівнянні зі звичайною. Додати специфічного хвойного запаху в приміщення можливо за допомогою аромалампи та ефірного масла.
Зберігання в невеликому будинку може створити дискомфорт. Додаткова коробка або чохол, який потрібно буде розмістити в квартирі, змусить Вас знайти окрему поличку.
Даний виріб зроблений для використання на тривалий період і може просто набриднути. Живі дерева однаковими не бувають ніколи. Логічним рішенням стане зміна стилю декорування, оновлення іграшок.
Найширший вибір новорічних товарів представлений в розділі новорічні товари, де Ви зможете знайти: іграшки, фігурки, тематичні прикраси, гірлянди, декорації та багато іншого для створення атмосфери свята.

Як обрати штучну ялинку

На що варто звертати увагу

Вагомим фактором при виборі, окрім зовнішніх характеристик, є безпека. Купуючи, потрібно уточнювати наявність сертифіката якості. Цей документ, підтверджує проходження спеціальної перевірки, доводячи безпечне використання в домашніх умовах. Документ підтверджує наявність вогнетривких властивостей (до складу входять антипірени), відсутність специфічного запаху. Не забувайте про наявність етикетки, де вказано країна-виробник, експлуатаційні правила, дата виготовлення.
Після купівлі слід подумати про придбання захисного чохла. Іноді він комплектується, якщо відсутній - можна використовувати будь-яку сумку з тканини. Важливо щоб сумка (чохол) не пропускала прямі сонячні промені, не сприяла нагріванню. При неправильному зберіганні термін служби істотно скорочується.
Для отримання кваліфікованої допомоги, консультації звертайтеся до співробітників мережі національних гіпермаркетів "Нова Лінія". Ми з радістю допоможемо нашим клієнтам! Пам'ятайте, Новий Рік - казковий час, період здійснення мрій та приємних подарунків, які Ви знайдете в наших гіпермаркетах України.