На якій висоті вішається кухонна витяжка

16185

na_yakii_visoti.jpg
na_yakii_visoti_v.jpg

На будь-якій кухні повинна бути витяжка, адже без неї господині доведеться дихати продуктами згоряння газу, весь будинок наповниться запахами їжі, стіни і стеля швидко покриються шаром жиру, в приміщенні може сильно підвищиться вологість. Тому витяжкою не можна нехтувати, потрібно правильно розрахувати її потужність, підібрати модель відповідних розмірів, а також правильно її змонтувати. Монтаж різних видів витяжок вимагає різних підходів, але висота установки витяжки буде приблизно однаковою, яку б модель ви не обрали. На який же висоті вішається кухонна витяжка, і від чого це залежить?

ikon_2.png

 Що впливає на висоту установки кухонної витяжки

visota.jpg

Говорячи про висоту установки витяжки, найчастіше мають на увазі мінімальну відстань між її низом і поверхнею плити. Ця величина регламентується залежно від типу плити, і слідувати рекомендаціям варто, адже це запобіжить нагріванню витяжки, її поломки і загоряння. Висоту установки витяжки можна скорегувати в більшу сторону з урахуванням росту господині або кухаря. При цьому доведеться скорегувати і потужність, а можливо і ширину витяжки, щоб вона могла справлятися з відведенням забрудненого повітря ефективно. У деяких випадках висота стелі не дозволяє розмістити витяжку вище мінімально рекомендованого рівня, в цьому випадку доведеться відмовитися від купольних витяжок на користь більш низькопрофільних. Також в цьому випадку бажано використовувати не газову, а електричну плиту, над якою витяжку можна розміщувати сантиметрів на 10 нижче. Щоб низько розташована витяжка не заважала, розгляньте похилі моделі. Їх можна розташовувати над плитою ще нижче, так як нагріватися вони будуть менше. Та й головою битися об таку витяжку не доведеться.

ikon.jpg

 На якій висоті потрібно монтувати витяжку

na_yakii_visoti_potribno.jpg

Висота установки витяжки буде залежати від типу плити, а також від конфігурації самої витяжки. При використанні газової плити, витяжку потрібно монтувати трохи вище, так як полум'я буде сприяти більш сильному нагріванню. У випадку з електричними плитами, висота монтажу витяжки буде трохи менше. А якщо використовувати індукційну плиту, поверхня якої і зовсім залишається холодною, витяжку можна опустити ще нижче. Впливає на висоту установки і тип витяжки, адже горизонтальні моделі будуть грітися сильніше, ніж похилі.

Рекомендовані відстані для різних плит і витяжок дивіться в таблиці.

table.jpg