Як розморожувати холодильник

5856

yak_rozmoroz.jpg
yak_rozmoroz_xol.jpg

Багато сучасних холодильників практично не вимагають розморожування, так, як вони оснащені системою «no frost», а й на їх стінках іноді з'являється іній і незначне обмерзання. Тому іноді розморожувати і мити рекомендується навіть такі холодильники, а звичайні недорогі моделі  необхідно періодично розморожувати в обов'язковому порядку. Льодяний шар на внутрішніх поверхнях холодильника з'являється через попадання всередину теплого вологого повітря, коли дверцята довгий час відкриті, причиною може бути і волога, яка випаровується з продуктів, в деяких випадках інтенсивне зледеніння свідчить про некоректну роботу термостата. Сьогодні постараємося розібратися, як правильно розморожувати холодильник.

ikon1.png

 Що потрібно зробити перед розморожуванням холодильника

cho_pitribno.jpg

Ретельно вивчіть вміст холодильника, переконайтеся, що продукти при нагріванні до кімнатної температури не зіпсувалися. Бажано, щоб у вас була можливість перенести продукти в інший холодильник на час розморожування.

Якщо в квартирі дуже висока температура, розмороження краще відкласти. У екстремальну спеку холодильник розморозиться швидше, але потім охолоджуватися буде довше звичайного, що може негативно відбитися на довговічності його агрегатів.

За допомогою регулятора вимкніть холодильник, і не забудьте відключити його від мережі. Тепер можна приступати до вилучення продуктів з холодильника. Якщо перенести їх в інший холодильник немає можливості, постарайтеся скласти їх в прохолодному місці і укутати ковдрами.

Деякі холодильники оснащуються піддонами, в яких збирається вода під час розморожування, в інших моделях є можливість підключити шланг для відведення води. Якщо ваш холодильник позбавлений цих функцій, приготуйте будь-яку ємність.

З холодильника дістаньте полички, лотки, ящики і решітки.

ikon2.png

 Як правильно розморозити холодильник

yak_pravilno.jpg

Вимкнувши холодильник від електричної мережі і відкривши дверцята всіх камер, вам не доведеться особливо метушитися, особливо якщо в холодильнику є піддон для збору води або шланг для її відведення. В іншому випадку, вам доведеться час від часу поглядати всередину і збирати накопичену вологу ганчіркою або мочалкою.

Якщо ви любите робити все швидко, процес розморожування можна прискорити, поставивши в холодильник посудину з окропом. Змусити лід розтанути швидше можна і за допомогою тепловентилятора або фена. Якщо від стінок відвалюються цілі шматочки льоду, його бажано відразу ж витягувати, так розморожування пройде швидше, та й води буде менше. Лід можна просто викидати в мийку. Але пам'ятайте, що лід, ні в якому разі, не можна насильно вискрібати від стінок холодильника, так, як ви ризикуєте зіпсувати не тільки його зовнішній вигляд, а й порушити герметичність трубок з холодоагентом.

Повністю позбувшись від льоду, можна приступати до миття внутрішніх стінок, полиць, ящиків і лотків. Як і чим мити холодильник ми розповімо в одній з наступних статей.

Не вмикайте холодильник, поки він повністю не висохне. Прискорити процес можна феном, але повітря повинно бути холодним, інакше пластик нагріється, і холодильник довше буде охолоджуватися до потрібної температури.

Переконайтеся, що холодильник сухий не тільки зсередини, але і зовні, перевірте, чи немає калюж на підлозі, чи не мокрий агрегат. Якщо все в порядку, можна закривати дверцята і включати холодильник в мережу. Коли температура всередині камер опуститься до потрібного рівня, в холодильник можна завантажувати продукти.