День Святого Валентина. Що це за свято і як його відзначають в інших країнах?

1517

День Святого Валентина

День Святого Валентина - свято яке відзначають з 13-го століття. Святий Валентин був єпископом і всупереч наказу імператора, який заборонив одружуватися своїм легіонерам, продовжив вінчати всі закохані пари, ризикуючи своїм життям.

Під час перебування у в'язниці, за непокору імператорській волі, Святий Валентин допоміг вилікувати дочку наглядача від недуги - сліпоти. Дочка наглядача шалено закохалася в свого рятівника і в день, коли його мали стратити, отримала лист з підписом «Твій Валентин». Дата страти Валентина була призначена на 14 лютого, з того моменту пішла традиція вінчатися і дарувати подарунки саме в цей день.

У нашій країні в цей день частіше за все дарують цукерки, прикраси, іграшки та квіти. Напередодні свята жінки очікують отримати гарний букет квітів від свого коханого, але за статистичними даними тільки 30-35% чоловіків дарують квіти своїм прекрасним половинкам.


Подарунок на день Святого Валентина


Для оформлення подарунків зазвичай використовують таку символіку:

  • Серце - ознака того, що саме тут зароджуються справжні почуття;
  • Троянди - прекрасні квіти, символ жіночності;
  • Кільця - символ любові і рішучого вибору свого партнера;
  • Голуби - символ нескінченної любові.

Які подарунки дарують на день Святого Валентина у інших країнах


Які подарунки прийнято дарувати на день Святого Валентина в інших країнах?


США
Головним подарунком на День всіх закоханих в Америці вважається шоколад. Чоловіки намагаються здивувати своїх дам також спеціальною поштовою маркою зі словом Love з лімітованої колекції. У той час як дівчата намагаючись вразити свою другу половинку, замовляють собі блиски для губ, лаки для нігтів і накладні вії. Як не дивно, одним з найпопулярніших подарунків за останні кілька років стала постільна білизна, яку активно купують в магазинах перед святом.


Франція
В країні кохання головними подарунками вважаються - смартфони, срібні прикраси і речі від відомих брендів. Найекстравагантніший варіант подарунка, який дійсно є популярним в цій країні, це кінезіологічні скотч. Його використовують спортсмени для поліпшення кровотоку і знеболення в місцях розтягування м'язів.


Китай
Символом дня Святого Валентина в Китаї вважаються стрічки, якими оперізують свою другу половинку, тим самим визнаються у вічній любові. Але не варто забувати, що в країні технологій також не обійтися і без корисних подарунків у вигляді гаджетів - смартфонів, роботів-пилососів та іншої техніки, яка спростить складні побутові справи.


Італія

Країна, в якій до цього свята готуються дуже відповідально. Існує два варіанти проведення свята, перший - палке романтичне побачення, другий - затишні домашні посиденьки. Найпопулярнішим подарунком є годинник, так як італійці дуже пунктуальні люди. Якщо запізнитися на 15 хвилин - це ще прийнятно, то на 20 ви вже прийдете на місце зустрічі і нікого не побачите.


Любіть один одного! Зі святом!