Як обрати газонокосарку?

1363

Як обрати газонокосарку?

Кожен власник приватного будинку чи дачі з невеликим садком та галявиною прагне підтримувати у належному вигляді свої «володіння». У гарного господаря трава завжди скошена, а кущі – гарно підстрижені. Не всі розуміють, що потрібен час та зусилля, щоб підтримувати створену красу. Доглянутий газон – це постійна праця.

Для максимальної зручності і комфорту в процесі косіння та збільшення продуктивності вашої роботи і потрібна газонокосарка. Цей потужний інструмент для кошення трави суттєво спростить вам догляд за газоном. Як результат – ідеально рівна трава, без «сходинок». Дана садово-паркова техніка може мати травозбірник, або ж трава скидається вбік (після чого її варто прибирати граблями). Деякі моделі оснащені функцією мульчування – скошена трава подрібнюється і одразу розкидається по газону (у якості добрива).

На що звернути увагу при виборі?

Головними характеристиками, на які варто звертати увагу при виборі газонокосарки є:

- Розмір захвату (ширина доріжки) – залежить від ширини ножа. Чим вона більша, тим більшу площу ділянки ви охопите за 1 раз.

- Регулювання висоти колес (для трави різної висоти). У деяких моделях ця функція відсутня, у деяких – є можливість регулювати одразу 4 колеса або кожне окремо.

- Привід на колеса – його наявність допоможе рухати газонокосарку і вам буде легше під час роботи. Об’єм травозбірника – чим він більший, тим, відповідно, вам буде зручніше.

- Травозбірник може бути м’яким (виготовлений з тканини), його трохи важче чистити. Також, він може бути жорстким (виконаний з пластику).

- Функція мульчування – скошена трава подрібнюється і служить добривом для грунту. газонокосилка

За типами газонокосарки поділяють на механічні, бензинові та електричні. Останні, в свою чергу поділяються на підвиди: акумуляторні та мережеві.

Механічні газонокосарки

Абсолютно безшумні та одні з найкомпактніших видів. Спіралеподібні циліндричні ножі під час обертання притискають траву до нижнього ножа, який має якісну заточку і саме завдяки цьому відбувається зріз. Нижнє лезо виготовлене із загартованої сталі з покриттям від налипання та забезпечує ідеальний точний зріз. Висота скошування у деяких моделях регулюється, на панелі можна вибрати один з 4-х режимів.

Акумуляторні газонокосарки

Підвид електричних газонокосарок – акумуляторні. З ними надзвичайно зручно в роботі: достатньо слідкувати за рівнем заряду та обзавестись декількома модулями одразу. Прилад даного типу, звичайно, характеризується значною мобільністю.

Бензинові газонокосарки

Садово-паркова техніка з двигуном внутрішнього згоряння відрізняється своєю високою продуктивністю і надійністю, а також розрахована на інтенсивну експлуатацію. Газонокосарка даного типу може використовуватися на зволоженому газоні (під час роботи поливу, випадання роси, інію і дощу). Має значний ресурс безперервної роботи. Завдяки високій потужності дана техніка має широку смугу скошування, а значить ви швидше впораєтесь із стрижкою газону, охоплюючи велику площу за один прохід. Якщо вам потрібен надійний інструмент для частого і регулярного використання, бензинова газонокосарка – відмінне рішення для вашого газону.

Детальніше про бензинові та електричні газонокосарки ми розповімо у нашому відео)