Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Дверні аксесуари

28.01.2013

До дверних аксесуарів традиційно відносяться замки, петлі, шпінгалети і, звичайно, дверні ручки. Виробники в даний час пропонують безліч моделей, які розрізняються по дизайну, кольору, розмірам та іншими параметрами. У всьому цьому різноманітті є і деякий недолік - покупець часто губиться і вибирає, наприклад, ручки за зовнішнім виглядом і за мінімальною ціною.

При цьому якщо купувати дверні аксесуари в невідомого продавця, можна легко придбати звичайну бутафорію, тобто щось, що схоже на дверні ручки, але не більше того. Якість металу, зовнішнього покриття, міцність, надійність і довговічність подібних дверних аксесуарів знаходяться набагато нижче, ніж їх заявлена вартість - найменша на ринку. Отже, давайте розглянемо детальніше, на що необхідно звертати увагу при виборі дверних аксесуарів, щоб придбані товари служили тривалий термін, не втрачали свого зовнішнього вигляду та тішили очі господарів та їх гостей.

1. Матеріал

Вартість фурнітури для дверей значно залежить від матеріалу, з якого її зробили. Основним матеріалом для її виробництва є латунь та сталь. Ці матеріали популярні у багатьох виробників, оскільки володіють такими властивостями: антикорозійність - латунь, міцність - сталь.

Однак при виготовленні дверної фурнітури застосовуються й інші матеріали: пластмаса, нержавіюча сталь та різні сплави на основі алюмінію, цинку тощо. Найдешевша дверна фурнітура - з пластика або алюмінію, більш дорога виконується зі сталі, верхні цінові позиції займають вироби з латуні або бронзи.

Після полірування дверні аксесуари покривають фарбою або хромують. Існують петлі для дверей, виготовлені з якісної сталі, вони відрізняються своєю високою міцністю та використовуються для вхідних дверей. Петлі бувають ліві і праві, роз'ємні і нероз'ємні, навісні та вкрутні.

Іноді покупець, щоб не мучитись з вибором, купує двері, оснащені вбудованою фурнітурою. Це досить зручно, однак обмежує різноманітність вибору, та якість подібних дверних аксесуарів залежить від виробника. Оскільки деякі виробники готових комплектів намагаються заощадити, у тому числі і на дверних аксесуарах.

2. Покриття

Також при покупці дверних аксесуарів слід дуже уважно поставитися до вибору типу покриття. Поверхнева обробка (нікелювання, хромування, позолота і навіть родієве або цирконієве покриття) полягає в нанесенні на фурнітуру тонкого шару металу або з утворенням на них окисної плівки (оксидування, анодування). Також фурнітура може покриватися порошковою поліефірною фарбою. Одні з найдорожчих типів покриттів - це матове хромування і позолота (PVD), найдешевші - лакування полірованої латуні і забарвлення.

3. Конструкція

Дверна фурнітура, залежно від конструкції, може бути литою або каркасною. При виготовленні литих ручок найчастіше використовують латунь. У форму заливають метал, потім наносять покриття на відливку. При виробництві каркасної ручки, тонкий каркас (товщиною з проволоку) покривають за допомогою напилення декількома шарами з різних метало-сплавів. Зрозуміло, що лита фурнітура вважається надійнішою від каркасної, і володіє більш високою вартістю.

4. Розмір

Також має значення розмір фурнітури. Дверні петлі для вхідних дверей відрізняють великі розміри в порівнянні з міжкімнатними. Вхідні двері досить важкі (80-150 кг) і, звичайно, вони міцніші. Крім цього, виробники фурнітури, призначеної для вхідних дверей випускають петлі з механізмом, що запобігає зняттю.

Тим, хто знайомиться з вибором дверних аксесуарів, також буде цікаво переглянути пропозиції вхідних і міжкімнатних дверей, представлених в нашому інтернет магазині. Ми доставляємо вхідні і міжкімнатні двері в Київ, Харків, Львів, Одесу, Дніпропетровськ та інші міста України.

Повернутися до списку