Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Як вибрати змішувач для кухні

11.12.2012

С початку вам треба визначитися з моделлю. Комусь більш подобається одноважельний, який швидше та с більшим комфортом подає воду. Хтось звик до змішувача з двома вентилями. Звичайно, це справа смаку. Щоб остаточно визначитися з вибором, давайте трохи докладніше розглянемо внутрішню будову цих змішувачів.

Вентильні змішувачі мають ущільнювач – прокладку з гуми або кераміки. Одноважельний змішувач обладнаний пластинчастим (керамічним), або кульовим картриджем.

Вважається, що змішувачі з кульовим картриджем (змішування води у яких проходить всередині кулі) більш зручні та надійні в користуванні. Важіль у цих змішувачах, без додавання особливих зусиль, повертається плавно і легко.

Проте, при тривалому використанні, кульовий запірний клапан може заїдати через корозію, і тоді воду стає важко відкривати/закривати.

Керамічний картридж має принципово іншу будову. Він має запірний клапан, який складається з двох прилеглих пластин, виготовлених з окису алюмінію. Такий картридж не піддається корозії, але при потраплянні в нього маленьких механічних частинок, він перестає працювати. Тому виробники рекомендують перед змішувачем встановлювати

фільтри грубого та тонкого очищення води. В іншому випадку вони можуть відмовити в гарантійному обслуговуванні. Недорогі змішувачі мають ще один варіант запірного клапану, він виготовляється з пластику. Але є великий ризик, що такий змішувач пропрацює не довго.

При ремонті одноважельних змішувачів, скоріш за все, може знадобитися допомога кваліфікованого спеціаліста. Запірний клапан такого змішувача має більш складну конструкцію, ніж у вентильного, в якому замінити прокладку і самому не складно.

Тепер, коли ви визначилися з моделлю, обов'язково зверніть увагу на вилив змішувача. На кухні, особливо при наявності двосекційної мийки, важливо, щоб вилив можна було повернути вліво або вправо. Високий вилив дозволяє мити великі каструлі або набирати в них воду.

Змішувачі випускають із збірним і литим виливом. Збірні складаються з декількох деталей, з'єднаних в єдину конструкцію. Литі мають безшовне з'єднання виливу з корпусом, і найчастіше мають поворотний вилив. Через відсутність додаткових деталей з'єднання, вилив цілісного лиття вважається набагато практичніше, але при збірному вилив більш зручно управляти водним потоком.

По довжині вилив буває коротким (15 см), середнім (20 см) і довгим (28см). Форма виливу змішувачів різноманітна, вона може бути S, С, R, J, Г-подібної форми, а також звичайний прямий, трохи потовщеною і трохи сплющеної форми.

Найчастіше змішувачі виготовляють з пластику та латуні, їх покривають хромом або нікелем. Також застосовують різноманітні напилення або нанесення кольорових емалей.

Іноді змішувачі для кухні комплектуються витяжним шлангом-душем, довжиною 70-80 см. Змішувачі з прапорцевим перемикачем на корпусі, призначені для підключення до посудомийної чи пральної машини.

Найпоширенішим способом установки змішувачів є настільний монтаж, який проводиться безпосередньо на умивальники, а от кріплення на стіну може зустрічатися тільки в старих будинках.

Повернутися до списку