Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Люстра - королева світильників

Різноманіття видів і форм такого освітлювального приладу, як люстра, просто вражає: люстри-підвіси, припотолочні люстри, люстри з абажуром, класичні та сучасні люстри, і, звичайно, найрозкішніші - кришталеві люстри.

Люстри-підвіси можуть бути виконані як в класичному, так і ультрасучасному стилі. Вони складаються з одного, максимум двох плафонів, які кріпляться на довгому шнурі або струні. Матеріалом для плафонів може служити скло, пластик або тканина, форми і кольори різноманітні. Такі люстри добре виглядають над столом в кухні або їдальні.

Припотолочні люстри більше підходять для кімнат з невисокими стелями. Їх плафони виготовляють зі скла або пластику найчастіше геометричної форми, наприклад, у вигляді кулі чи паралелепіпеда. Як правило, такі люстри розміщують в прихожій, ванній або дитячій кімнаті.

Люстра з абажуром - це різновид підвісних світильників. Абажури найчастіше виготовляють з тканини або пластика. Щільний абажур пропускає менше світла в порівнянні з прозорим плафоном, що надає кімнаті таємничий і романтичний вигляд. Їх можна використовувати в кухнях, спальнях, а також у вітальнях, які мають сільський стиль або стиль модерн.

Класична люстра - назва говорить вже сама за себе. Це люстри консервативного дизайну. Плафони для них, як правило, виготовляють, використовуючи прозоре або матове скло. Класичну люстру можна підібрати практично для будь-якого інтер'єру.

Класичні люстри мають безліч різновидів. Наприклад, люстри «флористика», стилістика яких заснована на «рослинно-квітковому» дизайні. Або сучасні люстри, так звані, люстри «модерн», мають ультрасучасний дизайн, які найчастіше виготовляють із сталі і матового скла. Зовнішній вигляд люстр «модерн» залежить від фантазії конкретного дизайнера.

Кришталева люстра - це також різновид люстри класичної, в декоративній обробці якої використовується кришталь. Така люстра виглядає не просто красиво, до неї більше підходять епітети: чудово, вишукано, казково ... Місце кришталевої люстри, звичайно, в кімнаті з високими стелями і розкішним інтер'єром.

При виборі люстри також треба враховувати тип стелі. Для бетонних стель ідеальні люстри, які підвішуються на гачок. Якщо ж у вас підвісна стеля, матеріалом для якого служить армований гіпс, гіпсокартон, мінераловатні плити, пластик, дерево або будь-який інший матеріал, то вибирайте люстри зі стельовим кріпленням. Вони приєднуються до стелі через спеціальну скобу або корпус.

Повернутися до списку