Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Ондулін - популярний матеріал для покрівлі та облицювання

19.07.2010
Ондулин

Ондулін - популярний матеріал для покрівлі та облицювання. У порівнянні з іншими покрівельно-облицювальними матеріалами виграє невеликою вагою, еластичністю, адекватною ціною, не схильний до атмосферних впливів, екологічно чистий і легкий у монтажі.

Ондулін виготовляється з целюлози, що просочується спеціальним бітумним складом. Цей склад містить синтетичні волокна і смоли. Целюлоза багаторазово обробляється при високому тиску і температурі бітумом, що забезпечує гідроізоляційні властивості ондуліна. Фарбуються листи у вакуумних камерах.

Виробляти ондулін почали у Франції в сорокових роках ХХ століття. Споживачі швидко оцінили легкість монтажу, незначну вагу і виправдану ціну ондуліна. Виробник дає 15-річну гарантію. Та практика показує, що ондулін служить в декілька разів довше. Багато будинків, покритих листами ондуліна ще в післявоєнний час, обійшлися без ремонту покрівлі до сьогоднішнього дня.

Вибираючи тип матеріалу для покрівлі, необхідно враховувати кут нахилу покрівлі. Наприклад, ондулін не рекомендується використовувати на плоских дахах, або покрівлях з малим ухилом.

Інтернет-магазин «Нова лінія» продає ондулін фірми ONDULINE, Франція.

Властивості

  • Стійкий до пошкодження грибками, бактеріями, мікроорганізмами.
  • Стійкий до дії кислот, газів, лугів.
  • Стійкий до атмосферних впливів.
  • Не конденсується.
  • Не нагрівається.
  • Має звукоізолюючі властивості.
  • Простий у використанні.
  • Колір довго зберігає яскравість.
  • Екологічно чистий.
  • До складу ондуліна не входить азбест (він є канцерогеном і використання азбесту небажано при зведенні житлових будівель).
  • Гнучкий - це дозволяє використовувати ондулін для монтажу на опуклих поверхнях з радіусом від 5 метрів.

Широка сфера застосування

Ондулін використовують в капітальному будівництві: громадських будівель, промислових споруд, комерційних об'єктів. Ондулін зручно використовувати для технічних конструкцій, що швидко зводяться: прибудов, автобусних зупинок, козирків і навісів.

Листи ондуліна використовуються в приватному будівництві для покрівлі котеджів, будинків. Висока еластичність, водонепроникність і витривалість до впливу парів і лугів - властивості, які цінуються в сільськогосподарському будівництві. Листи ондуліна можна укладати поверх старої покрівлі. Це дозволяє не відкривати будинок для атмосферних впливів і уникнути подвійної роботи.

Також ондуліном обшивають вертикальні поверхні, зводять огорожі. Ондулін не рекомендується використовувати на плоских дахах, або покрівлях з малим ухилом.

Легкість монтажу

Ретельно виконаний монтаж покрівлі, правильне виконання решетування - запорука міцності та довговічності покрівлі з ондуліна. Така покрівля здатна витримати велике снігове навантаження і сильний штормовий вітер.

Розраховуючи необхідну кількість ондуліна і його вартість, необхідно знати, що розмір листа 0,95х2,00 м становить 1,9 кв.м, при цьому корисна площа листа - 1,6 кв.м. Щоб вирахувати кількість листів, треба площу покрівлі поділити на 1,60.

Лист ондуліна важить всього 6,5 кг. Монтаж покрівлі може проводити одна людина, навіть якщо вона не має спеціальної підготовки. Необхідно лише дотримуватися інструкції і мати під рукою молоток і пилку.

Для монтажу ондуліна крок обрешітки становить 45 см для дахів з ухилом 15 градусів і менше. Листи лягають поверх іншого на 20 см. Якщо ж кут покрівлі більше 15 градусів, крок обрешітки допускається до 60 см. Листи лягають поверх іншого на 17 см.

Щоб листи ондуліна щільно прилягали по бічних сторонах, їх зміщують на одну хвилю. На розжолобки, гребінці дахів і ребра використовують покрівельне залізо.

Ондулін легко ріжеться пилою і кріпиться спеціальними цвяхами з ущільнюючим капелюшком.

Комплектуючі товари

Щоб уникнути протікання, розгерметизації та інших ускладнень, при монтажі покрівлі, крім аркушів ондуліна та цвяхів, необхідно використовувати комплектуючі цієї покрівельної системи. Їх правильне використання дозволить зробити дах Вашого будинку надійним. Інтернет-магазин «Нова лінія» пропонує придбати до ондуліну комплектуючі:

  • Гребінцевий елемент для оформлення гребінця даху при стику листів ондуліна, а також при оформленні чипця покрівлі або ребра.
  • Розжолобка для оформлення розжолобків даху.
  • Заповнювач карниза Ондулін.

Підібрати всі необхідні комплектуючі до ондуліну Ви можете в інтернет-магазині «Нова лінія».

Повернутися до списку