Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Плитка: перетворюємо кухню та ванну у храм краси

19.10.2010

Є один простий і перевірений спосіб перетворити кухню та ванну у місце естетичної насолоди - облицювати плиткою. Керамічна плитка не боїться вологи, стійка до різних хімікатів та вогню, тому її використання доречне в місцях з підвищеною вологістю, забруднюваністю. Плитка також забезпечує високу гігієнічність приміщення, адже на її поверхні мікроби швидко гинуть.

Інтернет-магазин Нова Лінія пропонує багатий вибір плитки для оформлення зовнішніх поверхонь будівель, підлог, стін. Колекції різноманітних кольорових гам, розмаїття декорів від найкращих виробників надають надзвичайно широкі можливості для втілення мрій та задумів.

З чого виготовляють плитку

Плитка виготовляється з різноманітних матеріалів: каменю, вінілу, гуми, теракоту. Проте найбільш поширений матеріал плитки – кераміка та керамограніт. Керамічну плитку виготовляють методом обпалювання глини (зазвичай червоної, рідше – білої). Плитка буває подвійного або одинарного обпалювання. Керамограніт отримують в результаті змішування декількох сортів глини з додаванням кварцового піску та подрібненого граніту.

Як вибрати

Щоб вибрати плитку, потрібно в першу чергу врахувати місце її використання. Зовнішня плитка повинна бути стійкою до механічних впливів та природних явищ – дощу, морозу, вітру. По функціональності плитка буває для стін та для підлоги. Головний показник стійкості плитки – стійкість до стирання, актуальний для підлогової плитки. Існує п’ять класів (PEI) стирання. Плитка класу PEI-І підійде для ванних кімнат і спальних, де ходять мало і в м’яких капцях. Плитка класу PEI-ІІ використовується для жилих кімнат. Показник PEI-ІІІ говорить про те, що плитку можна покласти навіть у готелі (крім зони вестибюля та ресепшена). Позначка PEI-ІV  - плитку можна покласти в будь-яких критих приміщеннях, навіть громадських. Плитка класу PEI-V кладеться зовні та всередині аеропортів, супермаркетів, вокзалів, станцій метро тощо.

Варто врахувати

Купуючи плитку, варто пам’ятати, що навіть в межах одного комплекту плитка може трішки відрізнятися. Це ж саме стосується розміру. Технологічно досягнути досконалості плитки практично неможливо. Також важливо врахувати, що деякі плитки потрібно буде різати, тому беріть з запасом.

Для укладання плитки вам потрібно буде придбати клей для  плитки, дистанційні хрестики для викладання швів, плиткоріз та суміш для затирання швів.

Приємних покупок в інтернет-магазині Нова Лінія!

Здійснюючи покупки, не забувайте користуватися бонусною чи дисконтною карткою!

Повернутися до списку