Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Прихожа, оздоблення стін

21.02.2013

Прихожа - це зустрічі, перетягування меблів, колясок, валіз. Ваші стіни повинні бути до цього готові і не боятися дотиків або інших механічних впливів. Спершу продумайте, де будуть стояти меблі, це допоможе найкращим чином скомбінувати покриття з меншою і більшою зносостійкістю. Вільну стіну краще захистити більш практичним покриттям. У тому випадку, коли у вас є домашні вихованці, добре розділити стіни по горизонталі, при цьому нижній сектор облицювати, наприклад, керамогранітом, штучним каменем або декоративною штукатуркою.

Стіни не повинні боятися миття або чищення. Наприклад, рідкі шпалери добре очищаються за допомогою пилососа, якщо ж вони покриті лаком, то обробка вологою ганчіркою їм теж не буде страшна. Шпалери, що миються також легко переносять цю процедуру, як і панелі з ПВХ, МДФ, декоративна штукатурка і т.д. Але найбільш невибагливі у догляді матеріали - це все ж штучний камінь і керамограніт.

Найдорожчі оздоблювальні матеріали - це натуральні: корок, бамбукові шпалери, дерев'яні панелі і подібні «шматочки» природи в будинку. Втім, сучасні пластикові панелі або вінілові шпалери також виготовляють з урахуванням безпеки для здоров'я - важливо тільки їх купувати у перевірених виробників.

Зовнішній вигляд - це один з найбільш складних критеріїв вибору обробки. Щоб направити свою фантазію в потрібне русло використовуйте три правила.

1. Добре, коли передпокій відповідає загальному стилю квартири. Якщо, приміром, біля вхідних дверей вас зустрічає металево-скляний хай-тек, який плавно перетікає у вітальню з ліпниною і гобеленами, - вас довго може не залишати відчуття деякого дисонансу.

2. На стиль прихожої впливає її форма і розмір. Наприклад, в маленькій прихожій краще не прикрашати стіни великим малюнком, адже він ще сильніше «стисне» простір. Візуально краде розмір кімнати також об'ємна ліпнина. Низька стеля допоможе візуально збільшити горизонтальну спрямованість узору на стінах, це може бути виражене не тільки малюнком і кольором, але і фактурою.

3. Відповідність матеріалів стилю передпокою. Не є таємницею, що кожен стиль диктує свої закони. Наприклад, для інтер'єру в екостилі відмінно підійдуть натуральні шпалери або коркові панелі. Благородній класиці до душі і шпалери з відповідним малюнком, і облицювання з каменю, і масивні дерев'яні панелі. У сучасний інтер'єр добре вписуються пластик і метал. Втім, комбінувати матеріали, звичайно, можна і потрібно - важливо це робити зі смаком, уважно ставлячись до деталей.

Звичайно, ще треба враховувати, яка у вас поверхня стін - бетон, цегла, гіпсокартон і т.д. Але, незважаючи на це, в наш час завжди можна підібрати найбільш відповідне оздоблювальне покриття, щоб ваша прихожа була затишна і практична.


Повернутися до списку