Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Укладка лінолеуму

22.11.2012
Що необхідно

Рулеткою виміряйте площу приміщення, де відбуватиметься укладання, по найбільшій ширині та довжині. До цієї довжини і ширини краще додайте невеликий запас, тим самим виключаючи похибки у вимірюванні.

Відразу обговоримо, що лінолеум ви вибираєте необхідної міцності і товщини, залежно від типу приміщення і на яку підлогу він буде укладатися. Більш докладні рекомендації на цей рахунок можна знайти в інтернет або отримати їх у консультанта в магазині. Єдина порада, якщо кімната, в якій буде проводитися укладання лінолеуму, не дуже велика, то краще підбирати лінолеум такої ширини, щоб його можна було розстелити одним шматком.

Класти лінолеум можна на бетонну гладку стяжку, дерев'яну міцну підлогу, фанеру, ОСБ. Поверхня підлоги має бути гладкою, без цвяхів, що стирчать і сміття. Старі плінтуси необхідно демонтувати.

Якщо купуєте лінолеум в холодну пору, то відразу його не розкладайте, а дайте йому набрати кімнатну температуру. Потім розкотіть лінолеум по вашій кімнаті і дайте йому розпрямитися. Одного дня буде достатньо.
linoleum_2.jpg
Знайдіть в кімнаті рівний кут 90 градусів. До нього прикладіть кут лінолеуму і розтягніть покриття по всій площі. Обріжте зайві смужки, це краще робити спеціальним ножем. У місцях, де є лиштва дверних прорізів або розташовані великі перешкоди (наприклад, основи унітазів, раковин), виконайте на полотнищі лінолеуму невеликі надрізи. Зайві язички видаліть.

Способи укладання

У приміщеннях понад 25 м.кв. або з великою прохідністю краще фіксувати лінолеум на клей. Для цього відвертаємо половину розстеленого і підрізаного лінолеуму і наносимо спеціальний клей на поверхню підлоги. Клей попередньо по інструкції треба настояти, наносити його зручно широким шпателем. Тепер відкидаємо покриття назад і за допомогою простого дерев'яного бруска пропрасовуємо лінолеум, притискаючи його до підлоги. Теж робимо і з другою половиною.

Спосіб «вільного укладання» самий простий, його добре використовувати в невеликих приміщеннях (менше 25 м.кв.). При такому способі укладання, відрізати лінолеум треба відступивши від стінок приміщення 3-4 мм, щоб він міг у залежності від температури в кімнаті вільно звужуватися і розширюватися. Якщо ж кімната більшої площі, але має малу прохідність, то по контуру приміщення приклеюється двосторонній скотч, для кращої фіксації лінолеуму.

Якщо вам знадобиться все ж робити укладку лінолеуму з двох шматків, то з'єднайте краї полотнища до повного поєднання малюнка. Зверху по лінії необхідного з'єднання накладіть сталеву рейку і проріжте обидва шари разом. Потім, за допомогою двосторонньої липкої стрічки з'єднайте два шматки покриття.

На другий тиждень після укладання лінолеуму будь-яким з цих способів, можна ставити плінтуса.

Ваша підлога готова!

Повернутися до списку