Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Торшери

18.12.2012

Торшер - це світильник, який представляє собою високу підставку з одним або декількома абажурами і розрахований на освітлення невеликої території. Такий освітлювальний прилад дає розсіяне, м'яке світло, приємне для очей і найчастіше його використовують, як додаткове джерело освітлення. Торшери також примітні тим, що їх добре застосовувати для декоративних цілей, покращуючи дизайн інтер'єру.

Як правило, торшери розміщують у вітальні, дитячій кімнаті, в робочому кабінеті, рідше в спальні або передпокої. Основні переваги їх полягають у тому, що вони мобільні (можна при необхідності переставляти з однієї кімнати в іншу), дозволяють економити електроенергію за рахунок зонованого освітлення (створюють локальне джерело світла для робочої зони з достатнім рівнем освітленості). Крім цього, торшери здатні кардинально змінити інтер'єр будь-якої кімнати, створюючи в ній атмосферу затишку.

Для того щоб правильно вибрати торшер, необхідно дотримуватися деяких правил, наведених нижче.

Вибираючи торшер, звертайте увагу на відповідність його обстановці приміщення. Для кімнати, витриманої в класичному стилі, більше підходить традиційний торшер з одним, найкраще трапецієподібної форми абажуром. У приміщенні, яке оформлено в сучасному стилі (в стилі хайтек, лофт і т.д.), необхідні моделі світильників незвичайної форми, можливо, з декількома підставками або оригінальними абажурами.

Також важливо, щоб абажур торшера добре гармоніював з рештою світильників, що знаходяться в кімнаті. Для цих цілей досить часто випускають дизайнерські колекції, що складаються з торшера, люстри, бра і настільної лампи.

Потрібно враховувати, який вплив зробить торшер на загальний вигляд приміщення. Якщо кімната з високою стелею, то краще всього підібрати торшер на високій підставці (2 і більше метра), він візуально врівноважує приміщення. Для того щоб візуально «підняти» стелю, зупиніть вибір на світильнику з абажуром, який направляє світловий потік вгору. Торшери середньої та маленької висоти (1-1,5 метра) доречніше будуть виглядати в маленьких кімнатах. Якщо розмістити 2 торшера по діагоналі в різних кутах кімнати, то вийде ефект збільшення приміщення. А торшери, які створюють світлову завісу завдяки напрямку світла вниз або в сторони, дозволяють стиснути простір.

Також торшер повинен відповідати призначенню приміщення, для якого він купується. Наприклад, у вітальню підійдуть, нарядні, декоративні світильники. У кабінеті краще використовувати торшери з абажурами холодних відтінків (світло-блакитним, сріблястим). Для спальні навпаки необхідні теплі тони (рожевий, помаранчевий). Особливі вимоги потрібно пред'являти до безпеки світильників для дитячих кімнат. Вони повинні мати стійку основу підставки, крім цього, небажано вибирати моделі зі скляними абажурами. Для освітлення робочої зони, краще віддати перевагу моделям, де хоча б один з абажурів направляє світло вниз. Для цих цілей також можна придбати світильники з динамічною підставкою, яка дозволяє відрегулювати напрямок світлового потоку.

Спеціалізовані магазини по електроустаткуванню пропонують великий вибір моделей торшерів. Для більш комфортного пошуку скористайтесь каталогом з описом і фотографіями моделей торшерів, який надасть вам інтернет магазин будматеріалів, що знаходиться у вашому місті чи здійснює доставку по Україні.

Повернутися до списку