Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Утеплюємо приміщення або як правильно вибрати радіатор?

01.10.2013

Опалювальний сезон починається з середини осені і закінчується навесні, з настанням потепління. Початок опалювального сезону не завжди збігається з бажаною температурою повітря в приміщенні. Тому до вибору опалювального приладу потрібно поставитися з розумом. Оптимальною , є температура в межах 20 ˚ С. У таких умовах людині комфортно жити , працювати , вчитися. Як підтримати потрібну температуру і за допомогою чого можна контролювати рівень тепла в приміщенні розповімо в нашому матеріалі.

Головним джерелом тепла в будинку виступає радіатор. З його допомогою легко не тільки підтримувати потрібну температуру , але й створювати оригінальні елементи інтер'єру. Це дуже легко втілити в приватному або заміському будинку , де за допомогою автономного опалення самостійно регулювати подачу тепла. Для міської квартири слід підбирати більш міцні радіатори, щоб витримали тиск, який постачається від центральної опалювальної системи будинку.

Алюмінієві радіатори найбільше користуються попитом, завдяки своїй легкості, високій тепловіддачі та бездоганному дизайну. Технологія виробництва відбувається, таким чином, що кожна секція відливається як цілісна деталь і складається з трьох елементів, механічно з'єднаних між собою. Регулювання температури відбувається завдяки невеликому обсягу води в секціях .

Біметалеві радіатори опалення виготовляються відразу з двох металів: сталі та алюмінію. Характеризуються високим робочим тиском і підвищеними корозійними властивостями, на відміну від алюмінієвих приладів. Вони здатні витримати тиск до 50 атмосфер, тому їх можна застосовувати в будинках з центральним опаленням.

Сталеві панельні радіатори більше підходять для індивідуальних систем опалення. Технології конструкції відбуваються з'єднанням сталевих пластин, з нижнім або бічним підключенням. А за допомогою терморегулятора можна підтримувати задану температуру.

Важливо пам'ятати:

Після того як визначилися з типом і умовами експлуатації, визначаємо технічні характеристики. Щоб вибрати правильну потужність, достатньо площу приміщення помножити на 100 Вт. Наприклад для кімнати площею 30 кв.м. підходить радіатор, потужність якого становить 3000 Вт. Радіатор встановлюється на традиційному місці - під віконними прорізами, з дотриманням усіх правил безпеки. Хоча існуємо безліч способів і місць розташування радіатора, це можуть бути стінові перегородки, радіатор може виступати в якості елемента інтер'єру, обладнаний додатковими деталями , наприклад , полицею для книг або декору.

Повернутися до списку