Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Вибираємо кухонний куточок

23.01.2013

Кухонний куточок - ідеальне рішення для будь-якої, а особливо для маленької кухні. Такі меблі не займають багато місця, на відміну від звичних для нас обідніх груп. Крім цього, куточок надзвичайно функціональний, наприклад, його можна використовувати для зберігання кухонного приладдя. У доповненні до цього ще потрібно відзначити, що сучасні куточки володіють стильним, привабливим дизайном, завдяки якому вони легко впишуться в будь-який кухонний інтер'єр!

Сьогодні на ринку представлена велика кількість різних моделей зручних кухонних меблів. Крім конструктивних відмінностей, вони можуть мати відмінності в матеріалі каркаса, оббивки і внутрішнього наповнення.

Каркас кухонних куточків найчастіше виготовляється з натурального дерева або плит ДСП. Зустрічається також такий варіант, коли каркас виконаний з металу.

Кухонні куточки з натурального дерева коштують не дешево, але попит на них від цього не зменшується, адже дерево володіє рядом унікальних властивостей: особливою аурою «живого» матеріалу, екологічною чистотою, натуральною красою і достатньою міцністю. При виготовленні кухонних куточків найчастіше використовують таку деревину, як дуб, бук і сосну. Для додання більшої міцності їх просочують особливим розчином. Сучасні технології дозволяють також тонувати дерево, що дає можливість підібрати кухонний куточок будь-якого забарвлення.

Бюджетним варіантом вважають куточки, виготовлені з ДСП. Плити ДСП являють собою пресовані тирсу та стружку, просочену смолами формальдегідів. Вміст формальдегіду в ньому мінімально, тому ДСП вважається безпечним матеріалом. Ламіновані плити ДСП виглядають досить привабливо, вони міцні, і їх легко обробляти, це робить ДСП незамінним матеріалом при виробництві сучасних, якісних і доступних за ціною меблів.

Основними варіантами оббивки сучасних кухонних куточків є шкіра або тканина. Меблі з оббивкою зі шкіри або шкірозамінника виглядатимуть шикарно. Для такої оббивки не потрібен особливий догляд, досить протирати час від часу її вологою ганчіркою від пилу. Шкірозамінник обійдеться дешевше, але виглядати гірше не буде.

Якщо говорити про тканинну оббивку, то практичним рішенням можна вважати синтетичний матеріал. Він гіпоалергенний, легко чиститься, не втрачає колір і форму після вологого прибирання. Головне тільки, щоб синтетика для оббивки була якісною.

Крім синтетики, для оббивки куточків використовуються такі тканини, як плюш, жаккард, флок, шиніл, гобелен, велюр і мікрофібру. При виборі ворсової тканини, слід враховувати, що її складніше чистити, і вона швидко втрачає свою привабливість. А ось мікрофібра - це дуже вдалий варіант, вона не линяє, не вигоряє і добре піддається чищенню.

В якості наповнювачів спинок і сидінь в кухонних куточках виробники пропонують два варіанти: поролон і пінополіуретан. Якщо вибираєте поролон, то перевірте інформацію по сертифікату, щоб до його складу входив антіперен - речовина, що перешкоджає займанню. Пінополіуретан, звичайно, є більш кращим наповнювачем, це ідеальна сировина для набивання м'яких меблів.

Підібрати і купити кухонні куточки Київ, Харків, Запоріжжя, Одеса, Дніпропетровськ, Львів або в інших містах України не складе труднощів. Меблеві магазини і інтернет-магазини пропонують широкий вибір модельних рядів зручних і практичних кухонних куточків, з використанням різної оббивки.

Повернутися до списку