7 порад як зберегти тепло в будинку

3674

Через війну в Україні прогнозують не простий опалювальний сезон, адже температура в оселях буде трішки нижчою, аніж зазвичай. Збереження тепла в будинку хвилює багатьох мешканців і змушує задаватися питанням ” які є способи збереження тепла в будинку?». Тож ми вирішили більш детально розглянути це питання. Підготували для вас декілька простих та дієвих порад.



1. Один із методів утеплення квартири зовні. Дозволяє захистити приміщення від перепадів температур та забезпечити комфортну температуру для проживання. Найпопулярнішим  способом утеплення фасаду є метод скріпленої ізоляції або скріпленого фасаду. Зовнішню стіну приміщення утеплюють пінопластом або мінеральною ватою із подальшим виштукатурюванням чи фарбуванням поверхні. Але є декілька нюансів в даному методі утеплення приміщення, такий метод необхідно встигнути зробити доки температурний  режим на дворі не опустився нижче +5 градусів. 

2. Зазвичай 15—25%  тепла  в наших оселях ми втрачаємо через вікна та двері. Необхідно обрати якісні вікна з тепло - та шумоізолюючими властивостями. Також слід звернути увагу на розмір підвіконня, чим ширше підвіконня, тим менше тепла виходить назовні через вікно. Тому якщо ви робите капітальний ремонт, замініть підвіконня. Якщо, на разі, в оселі вікна старого зразку, необхідно заклеїти шпарини ізоляційною стрічкою. Це підвищить температуру в приміщенні на декілька градусів. Якісні вхідні двері допоможуть утримати тепло в вашій оселі. Використання вхідних термодверей дозволяє значно знизити тепловтрати в приміщенні. 



3. Обігрівачі, альтернативний спосіб обігріти приміщення. Конвектори електричні, теплові панелі, інфрачервоні обігрівачі. Здатні швидко обігріти приміщення. Всі нагрівальні елементи електричного обігрівача закритого типу, тому такою річчю неможливо обпектися. Він не тільки швидко нагріває повітря, але і не сушить його, тому електроконвектор можна використовувати із зволожувачем повітря при необхідності. Температура нагрівання регулюється, пристрій можна закріпити на стіні або встановити на підлогу. Головне слідкувати за правилами безпеки при використанні електроприладів та не залишати увімкненими на довго, щоб уникнути перегрівання.

 

4. Вентиляційні отвори. Часто трапляється таке, що вентиляція замість видалення повітря із помешкання назовні, знадвору в приміщення затягує холодне повітря. В такому випадку допоможе установка витяжки над плитою з гофротрубою для повітря.

 

5. Звільняйте простір навколо радіаторів. Тепло від батарей має безперешкодно передаватися в кімнату в залежності від того де вони встановлені. Занадто довгі штори та меблі біля радіаторних батарей помітно зменшують ефективність опалення. Однак, якщо ви все одно відчуваєте холод від вікон, то ще одним виходом стануть щільні штори якими ви зможете запобігати потраплянню холодного повітря до кімнати.

 

6. Захисний екран між радіаторною батареєю і стіною. Ви можете розташувати своєрідний екран з алюмінієвої фольги або теплозахисний екран з алюмінієвим покриттям. Теплозахисний екран - встановлюється між радіатором і підвіконною стінкою таким чином, щоби відбиваюча поверхня була розвернута у бік радіатора. Теплозахисний екран дозволяє заощадити значно більше тепла, ніж алюмінієва фольга. 



7. Для комфортного перебування вдома можна обрати якісний домашній одяг, наприклад махровий халат, теплу піжаму та капці. Також у пригоді стане теплий побутовий текстиль такий як ковдри, пледи. Правильно підібраний побутовий текстиль для дому гарантує затишне перебування.

 

Бережіть себе!