Як комфортно пережити Блекаут

551

Через військову агресію та постійні обстріли країною-терористом (росією) критичної інфраструктури 23 листопада Україна вперше пережила Блекаут. Вже всі мешканці України зрозуміли, що зима 2022 буде важкою не дивлячись на те, що не прогнозується великих морозів. Тому якщо ви не встигли підготуватися до важкої зими, постійних перебоїв зі світлом та зв’язком, ми підготували декілька корисних порад для комфортного зимування.

850х450_3.jpg

Запаси їжі, варто запастися їжею швидкого приготування та довготривалого зберігання: крупи, консерви, розчинні супи, сухарі, сухофрукти і т.п. Не забудьтеся підготувати запаси води, питної та технічної у разі відсутності води, в термоси можна набрати окропу.

850х450_2.jpg 
Теплий одяг, обов’язково подбайте про теплий одяг для всієї родини, куртки (пуховою курткою можна навіть вкритися), шапки, шарфи, рукавички. Також можна придбати зимову ковдру, пледи, теплий домашній одяг, каремати, теплі спальні мішки, що допоможуть зберегти тепло. Можна поставити невеликий намет прямо вдома та спати в ньому, так буде ще тепліше.
Підготуватися до відсутності електроенергії можна запастися свічками, павербанками, ліхтариками, ліхтариками на акумуляторах/батарейках. Радіо яке працює не від електроенергії. Вартісні альтернативні джерела електроенергії такі як генератори та мініелектростанція (генератор), які потребують додаткового догляду, та інвентарю залежно від пристрою дизель, бензин та мастило.

850х450_1.jpg 
Альтернативні прилади для приготування їжі пальники газові, плитка газова, пальники портативні. Перед використанням цих приладів ОБОВ'ЯЗКОВО необхідно ознайомитися з інструкцією їх використання та технікою безпеки. Якщо ви проживаєте в приватному секторі та маєте піч для обігріву та приготування їжі, або маєте можливість переїхати на певний проміжок часу, варто запастися дровами та паливом.
Також варто подумати, як проводити час з дітьми під час вимкнення світла, вони також вразливі до таких змін у їхньому житті. Можна придбати, дитячі іграшки, настільні ігри, пазли та інше. Для дітей можна купити печиво, дитячі продукти довготривалого зберігання.
Ну і всі хто гріється не сам, а з домашніми улюбленцями також мають запасти корму, іграшок, наповнювачів та необхідних аксесуарів.

850х450.jpg 
Бажаємо вам як найлегше перенести холодну пору року і завжди бути на по готові до випробувань.