Сковорода з керамічним покриттям

3481

zagolovok-ua.jpg

Неможливо собі уявити господиню, яка може обійтися на кухні без сковороди, а краще, коли в господарстві їх кілька. Раніше для виробництва сковорідок найчастіше використовували чавун або алюміній без будь-яких покриттів, потім настала ера тефлону. Кожен з цих видів сковорідок має низку унікальних властивостей, і популярністю вони користуються не дарма. Але сьогодні мова піде про порівняно нові сковороди, на поверхню яких нанесений антипригарний керамічний шар, ми розповімо, на що звернути увагу, вибираючи сковороду з керамічним покриттям, а також дамо поради по догляду за таким посудом.

1.jpg
1.png

 Чим добре керамічне покриття

Важливою перевагою сковорідок з керамічним покриттям вважаються їх антипригарні властивості, але ж такі властивості може мати і звичайна «тефлонова» сковорідка. Зате кераміка складається з екологічно чистих компонентів, і при сильному нагріванні і пошкодженнях не виділяє шкідливих речовин, чого не можна сказати про тефлон. 

При смаженні в таких сковорідках, потрібно набагато менше олії, тому їжа стає більш здоровою і дієтичною. Керамічні сковороди добре переносять очищення за допомогою різних миючих засобів, можна користуватися і посудомийними машинами. Купуючи таку сковороду, не обов'язково запасатися дерев'яними або пластиковими лопатками, кераміка допускає використання металевих приладів. 

Керамічне покриття набагато довговічніше тефлонового, звичайно ж, якщо за посудом правильно доглядати. Приємно і те, що керамічна сковорода може бути практично будь-якого кольору, і звичний чорний колір не зіпсує ваш яскравий інтер'єр. 

Основним недоліком керамічних сковорідок є їх порівняно висока вартість. Варто також відзначити, що не всі моделі можна використовувати в тандемі з індукційними плитами. При неправильному догляді керамічну сковороду можна легко зіпсувати.

2.png

 Як не помилитися при покупці сковороди з керамічним покриттям

Радимо купувати сковороду відомого бренду, який давно представлений на ринку. Дізнайтеся, які магазини є офіційними продавцями їх продукції. Існує безліч підробок сковорідок відомих марок, тому не купуйте їх на ринках і в сумнівних магазинах.

2.jpg

При покупці уважно огляньте покриття, щоб не було подряпин. Зверніть увагу, з яким видом плит сумісна сковорода. Бажано вибрати сковороду, у якій знімається ручка, тоді її можна буде використовувати в духовці і простіше мити в посудомийній машині. 

Поцікавтеся, з якого матеріалу виготовлена сковорода. Чавун служить довше, але він довше набирає температуру і повільніше остигає. Це потрібно мати на увазі при обробці деяких продуктів. 

Сковорода хорошої якості повинна мати досить товсте дно, тому вона не може бути дуже легкою. Пам'ятайте, що якісна сковорода не може коштувати дешево. При покупці поцікавтеся наявністю сертифікатів якості та гарантії на виріб.

3.jpg
3.png

 Правила догляду за керамічними сковородами

Нову сковороду потрібно вимити з м'яким миючим засобом і протерти насухо серветкою або рушником. Потім на внутрішню поверхню нанесіть тонкий шар рафінованої рослинної олії. Поставте сковороду на плиту і на сильному вогні просмажте її близько хвилини. 

Не перегрівайте керамічні сковороди, їх не можна надовго залишати порожніми на вогні. 

Нагріту до високої температури сковороду не можна поміщати в холодну воду. Різкий перепад температур здатний пошкодити антипригарне покриття. 

Кераміка набагато міцніше тефлону, але бажано, все ж, використовувати лопатки з дерева і силікону. Для миття таких сковорід не можна використовувати абразивні порошки та металеві мочалки. 

 Вибравши якісну сковороду з керамічним покриттям, і правильно за нею доглядаючи, ви зможете користуватися нею не один рік.